Op twee na alle beperkingen opgeheven in regio Valencia

door admin
Op twee na alle beperkingen opgeheven in regio Valencia

Alleen roken op de terrassen blijft verboden en iedereen die een residentie of verpleeghuis wil betreden moet een covid-paspoort kunnen laten zien. Puig vertrouwt erop dat mensen hun eigen verantwoordelijkheid nemen ten aanzien van het dragen van mondkapjes. 

Afscheid van alle beperkingen in regio Valencia

Maandag kwam de Valenciaanse Commissie voor preventie en actie tegen Covid bijeen om de nieuwe te nemen maatregelen te bestuderen. Het doel was de huidige beperkingen versoepelen. Hieronder de eis van het covid-paspoort en de beperkingen die nog gelden voor horeca en vrijetijdsgelegenheden.

Het covid-paspoort is vanaf dinsdag niet meer verplicht om restaurants, uitgaansgelegenheden en sportscholen binnen te komen. Dit is een van de belangrijkste beperkingen die nog steeds van kracht was. Vanaf nu is het Covid-paspoort alleen nog nodig om verpleeghuizen en residenties binnen te gaan. 

Voor de horeca is het belangrijk want de maximale capaciteit mag weer worden benut en de afstand tussen tafels mag kleiner. Roken op de terrassen blijft in de Gemeenschap echter verboden.

Wel masker op als het druk is

Volgens Ximo Puig heeft het vaccin de incidentie en de situatie in de gezondheidszorg verbeterd. Hij wees er tijdens zijn verklaring aan de pers op dat het gebruik van het masker nog steeds verplicht is in menigten waar het onmogelijk is om afstand te houden en in openbare binnenruimtes.

Verder benadrukt de regiopresident dat de inzet van de samenleving net als altijd hard nodig is om de voorschriften te handhaven. Hij wijst op het feit dat veel mensen het masker op straat blijven dragen ondanks dat dit niet meer verplicht is. “We vertrouwen erop dat dit ook zal gebeuren op feestjes”, concludeerde hij, verwijzend naar de eigen verantwoordelijkheid van de burgers.

Nieuw scenario voor de Fallas

De aanwezigheid van het coronavirus blijft afnemen in de regio. Zozeer zelfs dat, met het huidige tempo, de incidentie rond de Fallas-festiviteiten in maart rond de 140 tot 160 gevallen kan zijn. Volgens het ministerie van Volksgezondheid is de virusincidentie in Valencia nog steeds boven het nationale gemiddelde. Wel is het aantal gevallen in slechts 7 dagen tijd met 40% verminderd.

In maart keert Las Fallas terug nadat het in maart 2021 niet kon doorgaan vanwege de toename van coronavirusinfecties. Uiteindelijk werden deze beroemde jaarfeesten in september gehouden. Puig verwees al naar deze Fallas van 2022 als een symbool van de “overgang naar normaliteit”.

Bekijk ook: Beleef gratis de Fallas vanaf de beste positie

Dit vind je misschien ook leuk