Overwinteren in Spanje? 4x inspiratie

door admin
Overwinteren in Spanje? 4x inspiratie

In de winter kun je er genieten van een zacht klimaat en vele zonnige dagen. In Spanje schijnt minstens 300 dagen per jaar de zon en dit maakt het een ultieme winterbestemming.

Spanje is ook makkelijk bereikbaar met het vliegtuig. Klik hier voor tickets naar Barcelona en je bent al binnen 2 uur in de stad. Hieronder vind je inspiratie voor plekken om tijdens de winter te verblijven in Spanje!

Barcelona

De stad Barcelona is een ideale bestemming om te overwinteren. De stad biedt niet alleen veel cultuur, gezelligheid en historie. De stad ligt ook nog eens aan het strand. Ideaal voor als je er een aantal weken wilt verblijven en zowel wilt kunnen genieten van de stad als het strand. Ook in de winter is er in Barcelona nog genoeg te doen. Er is net iets meer rust dan in de zomer en zo kun je op je gemak de bezienswaardigheden bekijken. Ook ligt de temperatuur in de winter een stuk lager, maar kun je er alsnog genieten van een zacht klimaat. Zeker een bestemming om te overwegen!

De Canarische Eilanden

De Canarische eilanden zijn zeker een goede optie om te overwinteren. Op de Canarische eilanden heerst het hele jaar ongeveer hetzelfde klimaat en kun je er genieten van warme temperaturen en zon. De ideale plek om te overwinteren en te genieten van warm weer. Omdat de Canarische eilanden uit meerdere eilanden bestaan kun je er ook voor kiezen om op meerdere eilanden te verblijven. Denk aan Tenerife, Gran Canaria, Las Palmas, Fuerteventura en meer eilanden. Genoeg keuze voor een onvergetelijke overwintering in Spanje!

De Costa del Sol

De Costa del Sol is ook een geschikte plek om te overwinteren in Spanje. Deze kust ligt in Zuid-Spanje en ook hier is het zo’n beetje het hele jaar door zonnig en kun je ook in de winter nog genieten van zachte temperaturen. In de plaatsen Marbella, Torremolinos, Nerja, Fuengirola en nog veel meer andere plekken is het goed vertoeven in de winter. Je kunt er op vele dagen nog heerlijk aan het strand liggen en struinen langs de gezellige boulevards. Ook kun je er in de winter mooie wandelingen maken, omdat de temperaturen wat lager liggen. De Costa del Sol is zeker ook een aanrader om te overwinteren!

Ibiza

Het eiland Ibiza is voor vele mensen ook een geliefde plek om te overwinteren. Het eiland is in de winter een stuk rustiger en je kunt er ook dan genieten van zachte temperaturen en veel zon. Dit maakt het ook mogelijk om de meest populaire bezienswaardigheden van het eiland op een rustige manier te ontdekken. Ook kun je er in de winter genoeg idyllische plekjes vinden die je helemaal voor jezelf kunt hebben. Een dagje naar een afgelegen strand of een bergwandeling, in de winter ziet alles er anders uit en kun je veel meer genieten van de rust!

Mallorca

Ook het eiland Mallorca is een populaire plek om te overwinteren in Spanje. Het eiland is een stuk groter dan Ibiza en dat betekent dat je er ook een stuk meer kan zien. Dit maakt Mallorca een ideale bestemming om een paar maanden te overwinteren. Ook op Mallorca kun je het hele jaar door genieten van een zacht klimaat en veel zon. Er zijn veel plekken waar je kunt verblijven in de winter. Verblijf bijvoorbeeld in de hoofdstad Palma de Mallorca of aan het strand bij Cala D’Or, Valldemossa, Can Picafort en nog veel meer andere plekken. Mallorca is ook een goede optie om in de gaten te houden voor een overwintering!

Met al deze inspiratie voor bestemmingen om te overwinteren kun jij vast beginnen met plannen!

Dit vind je misschien ook leuk