De politie in Benidorm heeft opnieuw een illegale vervoersdienst stilgelegd. Dit keer ging het om een bestelbus, alias de ‘heksenwagen’, zonder veiligheidsriemen en met talloze gebreken. Agenten voeren extra controles uit in een campagne om illegale taxidiensten tussen de stad en het vliegveld van Alicante aan te pakken.
De bestelbus, door de politie gekscherend “de heksenwagen” genoemd, werd in beslag genomen vanwege ernstige veiligheidsproblemen. De politie trof onder andere versleten banden, ontbrekende veiligheidsriemen en zelfs een luchtverfrisser op de plek waar een brandblusser had moeten zitten. In een van de banden werd een enorme scheur aangetroffen. Bovendien waren delen van het voertuig provisorisch vastgezet met touw en plakband.
Volgens Quique Tortosa, woordvoerder van de politie, worden deze illegale diensten vooral via mond-tot-mondreclame onder Britse toeristen verspreid: “Benidorm zal geen paradijs zijn voor illegaal vervoer,” benadrukte hij. Deze illegale taxi’s bieden hun diensten aan tegen veel lagere prijzen dan reguliere vervoerders, wat hen populair maakt onder toeristen.
Herhaalde overtredingen
Dit incident staat niet op zichzelf. Afgelopen maandag werd een vergelijkbare minibus van hetzelfde bedrijf geïmmobiliseerd vanwege dezelfde problemen. Deze voertuigen missen officiële herkenningstekens en opereren zonder de vereiste vergunningen, waardoor ze voor passagiers een groot veiligheidsrisico vormen.
Een gevaarlijke rit met de heksenwagen
Inmovilizado este vehículo que realizaba transporte de pasajeros al aeropuerto de manera ilegal. Lo hemos llamado “el Tren de la Bruja” 🧙♀️🚂 y presentaba deficiencias muy graves que afectan a la seguridad de los usuarios.@BenidormAyto pic.twitter.com/yVuHVXrJZN
— Policía Local Benidorm (@POLICIALOCAL) October 15, 2024
De politie deelt regelmatig updates over hun acties via sociale media, en in dit geval vielen de beelden van de “heksenwagen” op. De foto’s toonden gevaarlijke situaties, zoals scherpe voorwerpen in het passagierscompartiment en defecte veiligheidsgordels. Men wil met dit soort acties passagiers waarschuwen dat ze beter een tientje meer kunnen betalen, dan hun leven in de waagschaal stellen van illegale vervoersdiensten in gammele voertuigen.