Preventieve medische controles in het Nederlands aan de Costa Blanca

door admin
Preventieve medische controles in het Nederlands aan de Costa Blanca

De voordelen van dergelijke controles zijn divers. De belangrijkste is vroege detectie. Veel aandoeningen zoals kanker en hartziekten, kunnen effectiever worden behandeld als ze in een vroeg stadium worden ontdekt. In sommige gevallen kan vroege detectie zelfs levens redden.

Ook kostenbesparing kan een overweging zijn om over te gaan tot preventieve medische controle. Behandeling in een vroeg stadium is vaak minder ingrijpend en minder duur dan behandeling in een later stadium. Dit kan de financiële last voor zowel individuen als het gezondheidszorgsysteem verminderen.

Bekijk ook: Nederlandstalige specialist nodig aan de Costa Blanca?

Een ander voordeel van de controles is dat het zelfs ziektes kan voorkomen. Door regelmatige controle kunnen artsen risicofactoren voor chronische aandoeningen identificeren, zoals hoge bloeddruk of cholesterol. Dit kan leiden tot interventies om deze aandoeningen te voorkomen voordat ze zich ontwikkelen.

Voor mensen met chronische aandoeningen kunnen regelmatige controles helpen om de aandoening te beheren en complicaties te voorkomen. Tot slot is gemoedsrust voor veel ook een belangrijk argument om over te gaan tot preventieve controles. Als je weet dat je in goede gezondheid verkeert of een vroegtijdige waarschuwing krijgt over potentiële problemen, kan je dat veel gemoedsrust geven.

Als artsen op de hoogte zijn van je specifieke situatie kunnen ze je heel specifiek advies en begeleiding geven over bijvoorbeeld gezonde levensstijlkeuzes, zoals voeding, lichaamsbeweging en roken. Bovendien kan zonodig ook een persoonlijk zorgplan worden opgesteld dat is afgestemd op de unieke risicofactoren en behoeften van een individuele patiënt.

Vijf gezondheidschecks bij HCB Hospitales aan de Costa Blanca

Bij HCB Hopsitales in de provincie Alicante zijn ze zich bewust van al deze voordelen. Daarom heeft deze zorggroep vijf specifieke gezondheidschecks samengesteld met elk een vaste prijs. De volgende preventieve controles zijn er beschikbaar:

Urologie: voor 250 euro zullen de meest voorkomende ziekten bij mannen kunnen worden gedetecteerd zoals prostaatproblemen, nierkoliek of zaken aangaande de mannelijke seksuele gezondheid. De resultaten worden besproken met een uroloog. Het geheel kost 250 euro.

Gynaecologie preventief: We helpen je de meest voorkomende ziekten bij vrouwen van alle leeftijden te voorkomen. Deze controle omvat een consultatie met specialisten in Gynaecologie, cytologie en echografie en kost 100 euro.

Gynaecologie borsten: Voorkomt veelvoorkomende ziekten in het vrouwelijk lichaam: van intieme gezondheid tot de preventie van borstkanker. Deze controle omvat: cytologie, echografie (vaginaal), mammografie en kost 200 euro.

Cardiologie: Zorg voor de gezondheid van je hart met deze uitgebreide controle die het volgende omvat: Anamnese en lichamelijk onderzoek, een elektrocardiogram, een echocardiogram en een inspanningstest voor 250 euro.

Rokers en ex-rokers: Als je een roker bent geweest, is deze controle voor jou interessant: het detecteert vroegtijdig ziekten die verband houden met tabak, zoals longkanker of COPD (Chronische Obstructieve Pulmonaire Ziekte). Voor 450 euro krijg je een anamnese en lichamelijk onderzoek door de longarts, een test met bronchodilatatie en geforceerde spirometrie, een CT-scan van de borstkas met lage straling en consultatie met specialisten om de resultaten te kennen en advies te krijgen.

Bij alle preventieve controles is een consult met een specialist op het betreffende gebied inbegrepen. Tijdens dat consult zullen de uitslagen van de testen uitgebreid doorgenomen worden. Mochten er additionele tests voortvloeien uit bovengenoemde check ups dan geldt daarop een korting van 15%. HCB Hospitales garandeert je bovendien zeer snelle resultaten.

Wil je meer weten? Neem dan contact op door het formulier via deze link in te vullen. Wist je dat HCB Hospitales ook beschikt over een Nederlands Team met Nederlandstalige specialisten in de meest uiteenlopende disciplines? HCB Hospitales hebben ziekenhuizen en klinieken in Benidorm, Denia, Calpe, Moraira en Albir.

Bekijk ook: Tien redenen om voor HCB Hospitales te kiezen

Dit vind je misschien ook leuk