Schrijf je in voor de Marbella 4 Days Walking van 3 tot 6 oktober 2024

Wandelen of serieus hiken in Marbella aan de Costa del Sol

door admin
marbella 2 days challenge

De grootste wandelvierdaagse van Spanje zal dit jaar plaatsvinden van 3 tot 6 oktober. De Marbella 4 Days Walking wordt al sinds 2011 jaarlijks georganiseerd door een enthousiast tream van Nederlanders. Ook voor deze 13e editie heeft de organisatie weer nieuwigheden geïntroduceerd.

Speciaal voor fitte en getrainde wandelaars die wel van een uitdaging houden is de Marbella 2Days Challenge ingevoerd. Op zaterdag 5 en zondag 6 oktober gaan de deelnemers van Marbella 2Days Challenge de bergen in om te genieten van de prachtige natuur.

Na het succes van de trial met een Challenge route in 2023, besloot de organisatie dit jaar een nieuw tweedaags event binnen het bestaande vierdaagse event te organiseren: Marbella 2Days Challenge, twee routes door de mooiste stukken natuur tussen Marbella en Ojén.

Puur natuur

Het startpunt is de Walking Village op de Plaza del Mar in Marbella. Vanaf daar gaat de route de bergen in en via smalle paadjes, soms dicht langs afgronden of door de rivier, keren ze uiteindelijk weer terug naar de stad. “We hebben deze routes uitgebreid getest, ze zijn behoorlijk heftig maar absoluut prachtig. Voor de veiligheid van de wandelaars hebben we een speciaal internationaal ‘mountain rescue team’ samengesteld. Dat bestaat uit professionele bergbeklimmers met de benodigde reddingsvaardigheden” aldus Arabella M. Wessels, directeur van het evenement.

Flexibele deelname

Deelnemers kunnen ook bij deze Challenge kiezen of ze één of twee dagen meedoen of een combinatie maken met de ‘normale’ routes van 10, 20 of 30 kilometer van Marbella 4Days Walking.

4Days Fiesta

Deelnemers kunnen samen met hun vrienden, familie en het algemene publiek, na terugkomst op de Plaza del Mar genieten van de after-parties. Tussen 13 en 20 uur kan er gefeest worden op live-muziek van diverse artiesten en de DJ’s van JammFM. De Marbella 4 Days Walking van 2024 gaat op woensdagavond 2 oktober van start met een White Party, en op zaterdag is er een 80’s -90’s Neon Party.

Wil je dit jaar ook meedoen? Dan kun je je via deze link inschrijven.

Lees ook: Marbella 4 Days Walking: Ultieme mix van wandelen, feesten en goed doen

Dit vind je misschien ook leuk