Semana Santa is heilig voor Antonio Banderas

door Judith Goeree
Antonio Banderas, Semana Santa

Voor Antonio Banderas is de Semana Santa bijzonder belangrijk. De filmster uit onder andere The Mask of Zorro laat contractueel vastleggen dat hij vrij is in de paasweek. Banderas keert dan terug naar zijn geboortestad Malaga om deel te nemen aan de processies van zijn broederschap. 

Banderas is een van de bekendste acteurs van Spanje en fungeert al jaren als ambassadeur voor de stad Malaga. Met zijn bekendheid weet hij de hoofdstad van de gelijknamige provincie regelmatig in de kijker te spelen. Tijdens de Semana Santa neemt de acteur deel aan de ceremonies van zijn broederschap María Santísima de las Lágrimas y Favores.

Nederlandse vriendin vergezeld Banderas

Op Palmzondag bezocht de hollywoodster de Parochiekerk van San Juan Bautista. Hij woonde de traditionele ceremonie bij van de verplaatsing van de Maagd Maria. Antonio Banderas bezocht de kerk van zijn broederschap met zijn Nederlandse vriendin Nicole Kimpel. Het stel wachtte geduldig af tot de ceremonie begon en zong samen met de andere aanwezigen het Lágrimas de San Juan Hymne.

Broederschap Antonio Banderas cancelt processie

De vreugde van het samenzijn was echter van korte duur. De processie waar velen het hele jaar naar uitkijken werd afgelast vanwege de regen. Banderas laat weten dat hij de beslissing van de broederschap goed kan begrijpen. “Het moest zo zijn. We moeten het accepteren.” De acteur aarzelde niet om anderen te troosten.

Na afloop sprak de acteur met televisiezender Antena 3. Hij benadrukte hoe belangrijk de Semana Santa voor hem is: “In zowel theater- als filmcontracten leg ik vast dat ik jaarlijks vrij wil zijn tijdens de Semana Santa om te genieten van deze week.”

Misschien vind je dit ook leuk: Antonio Banderas opent nieuw restaurant in Málaga

Dit vind je misschien ook leuk