Spaans verlaten dorp dubbel zo duur weer terug op de markt

door admin
Spaans verlaten dorp dubbel zo duur weer terug op de markt

Interesse schijnt er al te zijn van investeerders uit Saoedi-Arabië en de Verenigde Staten. De onderhandelingen om het dorp te kopen zijn volgens vastgoedplatform Idealista al van start.

Lees ook: Heel dorp in Spanje te koop voor 260.000 euro

Originele koper

De eerdere koper, ondernemer Óscar Torres uit Toledo, had plannen voor een landelijk toerismeproject. Hoewel hij begon met de nodige voorbereidingen, heeft hij nu besloten zijn “koperspositie” te verkopen. Hij zou volgens bronnen van Idealista zijn plannen om strategische redenen niet kunnen voortzetten. 

Interesse vanuit het buitenland

“We hebben al biedingen uit Saoedi-Arabië en de Verenigde Staten ontvangen”, aldus Rodríguez. Eerder waren er zelfs aanbiedingen tot 600.000 euro. Daaruit blijkt dat de nieuwe vraagprijs ” meer dan billijk” is.

Wat biedt Salto de Castro?

Het dorp ligt aan een stuwmeer en vlakbij de Portugese grens. Er staan 44 huizen, waaronder 5 vrijstaande woningen. Daarnaast is er een bar, een school, een gastenverblijf met plannen voor 14 kamers compleet met een eetzaal en een wasserij en een kerk. Een nieuwe eigenaar kan ook een voormalige Guardia Civil-kazerne, een zwembad en sportfaciliteiten tot zijn bezit rekenen.

Extra incentives

Volgens de huidige eigenaren kan de koper in aanmerking komen voor subsidies van de Spaanse overheid en de regionale Junta van Castilië en León. Daarnaast zou een investering van nog geen 2 miljoen euro volgens hen voldoende zijn om het dorp 100% operationeel te maken.

Verleden en toekomst

De familie die het oorspronkelijk heeft bezeten, kocht het begin jaren 2000 van energiebedrijf Iberdrola. Hun plannen om er een toeristisch centrum van te maken, werden gedwarsboomd door de crisis van 2008. Nu willen ze het stokje overdragen aan nieuwe ondernemers.

Mogelijkheden

Met het stuwmeer op een steenworp afstand is er zelfs de mogelijkheid om een toeristische boot aan te meren. Ook kan de nieuwe eigenaar een vergunning krijgen voor 184 plaatsen voor landelijk toerisme (in casas rurales, hostels, pensions of hotels).

Lees ook: Dorp kopen in Spanje is nieuwe trend onder buitenlandse investeerders

Dit vind je misschien ook leuk