Spaans waterpark voor tiende keer verkozen tot ‘beste ter wereld’ door Tripadvisor

door admin
waterpark Siam Park

De Traveller’s Choice Awards, georganiseerd door Tripadvisor, rangschikken jaarlijks de tien best beoordeelde locaties door reizigers. In de categorie Themaparken en Waterparken prijkt voor het tiende jaar op rij hetzelfde Spaanse waterpark.

Deze erkenning wordt slechts aan 1% van de beste profielen op de platform toegekend, gekozen uit acht miljoen bedrijfsprofielen. De selectiecriteria zijn streng en omvatten onder andere de afwezigheid van veiligheidsincidenten, goede klantbehandeling en transparantie in beoordelingen.

Het Spaanse waterpark staat samen met themapark Disneyland Parijs aan de top. Het park waarom het gaat ligt op het Canarische Eiland Tenerife in de toeristische badplaats Adeje. Het beste waterpark ter wereld dit jaar is Siam Park. Dit wordt geprezen om de kwaliteit en het onderhoud van het park, de spectaculaire attracties en de schaduwrijke vegetatie. De gemiddelde beoordeling van vijf sterren onderstreept de tevredenheid van de bezoekers.

Sinds de opening in 2008 heeft het park bijna 14 miljoen bezoekers verwelkomd. Daarmee is het een favoriete bestemming voor zowel toeristen als lokale bewoners, die genieten van een korting van 50%.

Innovaties en nieuwe attracties

Het voortdurende succes van Siam Park is mede te danken aan de regelmatige vernieuwingen. Het park introduceert elk seizoen nieuwe attracties. Daarbij maakt de bedrijfsleiding gebruik van de nieuwste innovaties in entertainmenttechnologie. De nieuwste toevoeging, Saifa, is al uitgeroepen tot de beste nieuwe attractie door de Global Association for the Attractions Industry (IAAPA).

Andere attracties

Daarnaast is de vrije val-waterglijbaan Tower of Power geliefd. Die voert de bezoeker door een glazen buis langs een aquarium met haaien en roggen. Meer ontspannen is de May Thai River, waar je kunt drijven op een band terwijl je geniet van de omgeving. In Wave Palace kunnen bezoekers zwemmen en spelen in kunstmatige govlen. Op de matglijbaan Naga Racer kun je met vrienden racen en op het witte zandstrand Siam Beach kun je ontspannen en zonnebaden.

Siam Night: magische avonden

Naast de dagelijkse activiteiten biedt Siam Park in de zomermaanden ook Siam Night aan. Dat is een unieke avondervaring onder de sterren. Van dinsdag tot zaterdag, van 20:00 tot middernacht, kunnen bezoekers de attracties in een geheel nieuwe sfeer beleven, compleet met strategische verlichting, een DJ en spectaculaire licht- en lasershows.

Toegankelijkheid

Om het park gemakkelijk bereikbaar te maken, biedt Siam Park een busdienst aan op woensdag en zaterdag vanaf verschillende locaties op het eiland, zowel vanuit het noorden als het zuiden. Net als overdag, biedt Siam Night een korting van 50% voor inwoners van de Canarische Eilanden en is het toegankelijk voor alle leeftijden.

Lees ook: Gran Canaria krijgt zijn eigen Siam Park

Dit vind je misschien ook leuk