Spaanse La Liga betreedt de NFT wereld met fantasy voetbalkaarten

door admin
Spaanse La Liga betreedt de NFT wereld met fantasy voetbalkaarten

La Liga heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met Sorare, een fantasievoetbalplatform, om de kaarten te lanceren op basis van Non-Fungible Tokens. Hiermee is La liga de eerste van de top vijf voetbalcompetities die een groot NFT partnerschap heeft ondertekend. Het is zeker niet uitgesloten dat meerdere sportcompetities dit voorbeeld zullen volgen.

Wat zijn Non-Fungible Tokens?

Een token kun je het beste omschrijven als een eigendomsbewijs. De term fungibiliteit wordt gebruikt om activa te kwalificeren. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt tussen fungible activa en non fungible activa. Er is sprake van fungible activa als er sprake is van een waarde, zoals een valuta die niet uniek is. Deze waarde kun je onderling uitwisselen zonder dat er een verschil wordt gemaakt. Non fungible wil zeggen dat een object niet inwisselbaar is omdat dit soort activa unieke kenmerken hebben. 

Wat is een NFT?

Het bovenstaande brengt ons bij het antwoord op de vraag wat een NFT is. Een NFT is een digitaal eigendomsrecht van een uniek digitaal goed. Dit is dus een digitaal bestand dat ergens op het internet te vinden is. Dit kan dus een digitale kaart zijn van een van de spelers uit de Spaanse voetbalcompetitie. Zie een Non-Fungible Token dus als een eigendomscertificaat met een unieke ID. Door van een uniek digitaal object een NFT te maken, kan hiermee gehandeld worden. Een digitale kaart van een topspeler uit de Spaanse competitie kan immers interessant zijn voor anderen.

Het creëren van een NFT kan eenvoudig door gebruik te maken van een hiervoor ontwikkelde Blockchain. Voor het handelen in NFT’s kun je terecht bij de speciaal hiervoor ontwikkelde digitale marktplaatsen of initiatieven als NFT Profit. Op een nft profit review kun je ontdekken wat je van deze service mag verwachten.

Toenemende interesse in NFT’s

De NFT’s worden steeds meer gebruikt in de kunst- en verzamelwereld omdat ze echtheidscertificaten leveren aan digitale items dankzij de blockchain technologie. Deze technologie bestaat uit “blokken” van informatie of transacties die veilig en transparant zijn. De transacties worden opgeslagen op een netwerk van computers over de hele wereld zonder dat er een gecentraliseerde partij of autoriteit nodig is om de gegevens te controleren. De informatie kan niet worden gewijzigd en de blokken worden met behulp van cryptografie aan elkaar “geketend” om een beschermd en openbaar digitaal grootboek te vormen.

Waarom zijn deze NFT’s interessant voor de fans van La Liga?

Fans en verzamelaars zullen in staat zijn om te handelen en te spelen met de digitale kaarten van alle spelers van de competitie, waardoor een nieuwe inkomstenstroom voor de clubs wordt gegenereerd en kopers de kans krijgen om geld te verdienen met de digitale activa. De waarde van de kaarten wordt bepaald door vraag en aanbod op de markt en uiteindelijk door de prestaties en acties van de spelers.

Bekijk ook: Spaanse voetbalcompetitie La Liga eerste die toetreedt tot de ‘lockchain-industrie’

Dit vind je misschien ook leuk