Spaanse politie waarschuwt voor praktijk tijdens de uitverkoop

door admin
Spaanse politie waarschuwt voor praktijk tijdens de uitverkoop

De periode van uitverkoop – rebajas in het Spaans – duurt nog tot het einde van de zomer. “Als je aankopen gaat doen in de uitverkoop er er zit een fout in het prijskaartje dan mag de winkel alleen de laagst gemarkeerde prijs op het prijskaartje in rekening brengen”, zo schrijft de politie op Twitter. Hieraan wordt toegevoegd: “De voorwaarden van betaling en ruilen zullen hetzelfde zijn als bij aankopen in de rest van het jaar die niet tijdens de uitverkoop gedaan zijn”.

De politie voegt vervolgens informatie van de regio Madrid aan de tweet toe, waarin wordt benadrukt dat bedrijven verplicht zijn om tijdens de uitverkoop zowel de oude prijs als de verlaagde prijs op het etiket te vermelden, evenals de btw van beide.

“In het geval van een fout in de etikettering, heeft de consument het recht om de laagste prijs van degene die worden aangegeven te betalen”, benadrukt het regiobestuur op haar website.

Het moet duidelijk zijn dat het om een prijsverlaging gaat ten opzichte van de verkoopprijs die een product de rest van het jaar heeft. Daarnaast moet het te koop aangeboden product vooraf in de reguliere prijsvoorwaarden binnen de vestiging zijn opgenomen.

Dit vind je misschien ook leuk