Spanje op weg naar wereldkampioen handbal in eigen land?

door admin

De ‘guerreras’, de Spaanse handbaldames, kwamen dinsdagavond een stap dichterbij het wereldkampioenschap. Na een moeizame start en een achterstand van 0-4, versloeg het Spaanse team dinsdag in eigen land de Duitsers met 26-21. Ook met deze laatste overwinning weet Spanje nog altijd niet wat verliezen is tijdens dit kampioenschap.

Tegenstander Spanje in halve finale nog onbekend

Wie in de halve finale de tegenstander van Spanje gaat worden blijft nog even de vraag. Woensdag worden namelijk de laatste twee kwartfinales gespeeld. De winnaar van de wedstrijd tussen Noorwegen en Rusland zal op vrijdag 17 december tegenover Spanje staan in de halve finale.

Spaanse handbaldames eerder succesvol op WK in Japan

Precies twee jaar geleden, op het vorige wereldkampioenschap in Japan in 2019, was Spanje ook al zeer succesvol. De dames moesten het toen in de finale opnemen tegen Nederland en na een bloedstollende wedstrijd moest Spanje genoegen nemen met het zilver. Titelhouder Nederland verloor echter onlangs tijdens de groepsfase met 34-37 van Noorwegen en is daardoor uitgeschakeld op het WK.

Spanje nooit eerder wereldkampioen handbal

Wanneer het Spanje lukt om ook vrijdag in de halve finale te winnen dan mogen de handbaldames zich zondag 19 december opmaken voor opnieuw een WK-finale. Hoewel Spanje de afgelopen tijd steeds succesvol was in deze sport, wist Spanje in voorgaande jaren alleen een zilveren en bronzen medaille te veroveren. Het is de Spaanse handbaldames nooit eerder gelukt om wereldkampioen handbal te worden. Wellicht brengt een kampioenschap in eigen land hier verandering in.