Spanje wil tweede instorting toerisme voorkomen

door admin
Spanje wil tweede instorting toerisme voorkomen

Zondag schreef de Spaanse krant El Mundo: “Dit jaar is het toerisme in Spanje finaal in elkaar geklapt. Augustus is normaal gesproken de topmaand voor Spanje, maar afgelopen maand was de hotelbezetting  slechts 45 procent.” Om deze trend te stoppen onderhandelt de Spaanse regering op meerdere fronten om het toerisme in Spanje zo aantrekkelijk en vooral veilig mogelijk te maken.

Operatie Semana Santa voor succesvolle zomer 2021 in Spanje

De regering wil tegen april 2021 het toerisme in Spanje hersteld zien zodat het minstens 13 procent van het BBP van Spanje vertegenwoordigt. Semana Santa, de week voor Pasen, vormt voor de regering een ijkpunt voor een succes zomerseizoen in 2021. Men gaat er gemakshalve vanuit dat tegen april een groot deel van de Spaanse bevolking is ingeënt tegen Covid-19 zodat toeristen veilig naar Spanje kunnen komen.

Spanje wil uniforme reiscriteria binnen Europa

Spanje hoopt dat de Europese Raad uniforme criteria vaststelt zodat er meer gereisd kan worden. Een van de belangrijkste is de invoering van zogenaamde antigeentesten – testen die aanwezigheid van virus-eiwitten aantonen – op de luchthavens. De EU kan deze en eventuele andere maatregelen voor de gehele EU goedkeuren maar elk land bepaalt of het deze criteria invoert.

Regionale reisadviezen in plaats van per land

Ook wordt er onderhandeld over reisadviezen per regio in plaats van per land of staat. Spanje wil dat niet alleen het aantal positieve gevallen per 100.000 inwoners van de laatste 14 dagen wordt gemeten, maar dat dit getal voor een eerlijker beeld wordt afgezet tegen het totaal aantal uitgevoerde tests in verhouding tot de bevolking. Spanje zou namelijk veel meer tests uitvoeren dan andere landen in Europa waardoor het lijkt alsof de situatie in Spanje veel ernstiger is.

Onderhandelingen Spanje met Verenigd Koninkrijk

Momenteel vinden er onderhandelingen plaats tussen Spanje en het VK om veilige corridors te creëren tussen Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Voornamelijk bepaalde eilanden van de Balearen en de Canarische eilanden laten een betere epidemiologische situatie zien. Daardoor kan veilig reizen tussen deze gebieden en het VK wellicht een optie worden zodat Spanje een deel van het winterseizoen zou kunnen redden.

Dit vind je misschien ook leuk