Storm Karlotta zal heel Spanje raken met veel regen

door admin
Karlotta

De komst van de Atlantische storm Karlotta zal naar verwachting hevige regenval en sterke windstoten tot 110 km/u brengen in verschillende delen van Spanje, met name in Galicië, de westkust van Andalusië en de bergachtige regio’s.

De Spaanse meteorologische dienst Aemet waarschuwt voor een oranje alarm in meerdere delen van Spanje. Verschillende autonome regio’s zullen op hun eigen manier worden beïnvloed door de storm Karlotta. Het weeragentschap adviseert inwoners en bezoekers om de weersvoorspellingen nauwlettend te volgen. Zo kunnen ze de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen om veilig te blijven tijdens dit intense weersfenomeen.

De impact van Karlotta per regio

 • Galicië: Bewolkt met algemene regenbuien die in het westelijke deel aanhoudend en soms hevig kunnen zijn. Minimumtemperaturen stijgen in het oostelijke deel, terwijl de maximumtemperaturen licht dalen in het westen.
 • Asturië: Overwegend bewolkt met lichte regen, die minder frequent en minder intens zal zijn langs de oostelijke kustlijn. Sneeuwgrens rond 1.400-1.600 meter. Opmerkelijke stijging van de minimumtemperaturen, met een daling van de maximumtemperaturen.
 • Cantabrië: Mist in de zuidwestelijke toppen, met overwegend bewolking en algemene neerslag. Neerslag als gevolg van storm Karlotta wordt intensiever tijdens de middag, maar minder frequent en intens langs de kust. Minimumtemperaturen stijgen, vooral langs de kust, terwijl de maximumtemperaturen dalen.
 • Baskenland: Middagbuien minder intens in het zuiden, met overwegend bewolking. Aanzienlijke stijging van de minimumtemperaturen en weinig verandering in de maximumtemperaturen.
 • Castilla y León: Interval van bewolking met neerslag, beginnend in de ochtend in het noordwestelijke berggebied en zich uitbreidend over de hele regio. Sneeuwgrens boven 1.800 of 2.000 meter. Minimumtemperaturen stijgen, terwijl de maximumtemperaturen dalen in het westen en licht dalen in het oosten.
 • Navarra: Bewolking neemt toe in de middag, met lichte regen in het noordelijke derde deel, vooral in de Pyreneeën. Sneeuwgrens rond 1.400-1.600 meter tegen het einde van de dag. Stijging van de minimumtemperaturen en lichte daling van de maximumtemperaturen.
 • La Rioja: Interval van bewolking met kans op lichte, verspreide neerslag in de namiddag, voornamelijk in de bergen; sneeuwgrens boven 1.800 meter. Stijging van de minimumtemperaturen en weinig verandering in de maximumtemperaturen.
 • Aragón: Bewolking neemt toe in de middag, met neerslag in de Pyreneeën en zwakke uitbreiding naar het noordelijke en zuidelijke deel van de Iberische bergketen. Sneeuwgrens daalt naar 1.500-1.700 meter. Stijging van de minimumtemperaturen en lichte daling van de maximumtemperaturen.
 • Catalonië: Weinig bewolking met toename van hoge bewolking, neerslag verwacht in de Pyreneeën van Lleida. Sneeuwgrens rond 1.600-1.800 meter. Algemene temperatuurstijging.
 • Extremadura: Bewolking neemt toe, met neerslag die zich vanaf het noordwesten uitbreidt over de hele regio. Maximumtemperaturen dalen.
 • Madrid: Ochtend- en avondmist, bewolking neemt toe van west naar oost, met neerslag die zich in de middag uitbreidt. Stijging van de minimumtemperaturen en daling van de maximumtemperaturen in de bergen.
 • Castilla-La Mancha: Ochtendmist, bewolking neemt toe; neerslag in de middag, minder waarschijnlijk in Albacete. Sneeuwgrens rond 1.600 meter tegen het einde van de dag.
 • Valenciaanse Gemeenschap: Weinig bewolking met toename van hoge bewolking, middagbuien in het binnenland, vooral in Alicante en het noorden van Castellón. Daling van de minimumtemperaturen aan de kust van Alicante en stijging van de maximumtemperaturen in het binnenland van Valencia.
 • Regio Murcia: Overwegend helder, toenemende bewolking in de middag, met kans op zwakke neerslag in het noorden tegen de avond.
 • Balearen: Ochtendmist; weinig bewolking met toename van hoge bewolking. Temperaturen overdag weinig veranderd, nachttemperaturen stijgen.
 • Andalusië: Ochtendmist langs de Atlantische zijde, bewolking neemt toe, met neerslag die zich van west naar oost uitbreidt in de middag, intenser tegen de avond, heel intens op vrijdag. Sneeuwgrens rond 1.900 meter in de Sierra Morena.
 • Canarische Eilanden: Bewolking met hoge wolken en lichte calima, afnemend in de westelijke provincie. Temperaturen stijgen, vooral aan de oostkant, met mogelijke opmerkelijke stijgingen in het noordoosten.

Dit vind je misschien ook leuk