Spaans strand – met extra’s – behoort tot beste stranden van Europa

door Elize van Loon
top beaches - Bolonia Beach - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ensenada_de_Bolonia_2009003.jpg

Spanje staat bekend om de mooiste stranden ter wereld. Miljoenen mensen trekken elk jaar naar onze kusten om te genieten van een paar dagen zon, zee en rust. De provincie Cádiz heeft enkele van de meest bijzondere witte stranden met kristalhelder water van Spanje en Europa. Je waant je er in de Caraïben.

Een van die stranden die in het oog springen zijn de stranden van Bolonia, bekend om het witte zand. Maar het belangrijkste pluspunt van deze stranden is dat ze natuurlijke zwembaden hebben. Je kunt er een duik kunt nemen tussen de rotsen. Maar er is meer. Zoals het spectaculaire 30 meter hoge duin dat dient als hoogste punt en uitkijkpunt van deze bijzondere enclave. De afgelopen jaren is het strand van Bolonia erkend als een van de beste stranden van Europa en een van de indrukwekkendste van Spanje.

Stranden bij Tarifa gevormd door wild zandgebied

Dit gebied hoort bij Tarifa en wordt gevormd door een wild zandgebied dat de natuur heeft gevormd tot een paradijs. Met prachtige  ongerepte landschappen waar de zeebries je wegvoert van de stress van de stad en het dagelijks leven. Het strand bij Bolonia is geen groot strand. Het is ongeveer 4 kilometer lang en 70 meter breed.

En hoewel Tarifa erg toeristisch is vanwege de geografische ligging, zijn de stranden van Bolonia niet al te druk. Natuurlijk zijn er veel bezoekers die erheen gaan om te kitesurfen en te windsurfen. En ook wandelaars weten de natuurlijke zwembaden van Bolonia te vinden. Ondanks hun schoonheid zijn ze niet erg bekend. Je kunt er alleen op bepaalde tijden van genieten. Dat is wanneer het getij hoog genoeg is om deze natuurlijke zwembaden te vullen.

De voordelen van de zoutwaterbaden in Bolonia

Door de werking van de zee en haar overstromingen ontstaan deze zoutwaterpoelen. Er is minder golfslag. De baden zijn ook een perfecte optie voor kinderen, omdat het water warmer is dan dat van de zee. Een aantal bezoekers gebruikt de resten van natuurlijke klei om hun huid te hydrateren. En onder de waterstralen kun je je spieren heerlijk ontspannen.

Lees ook: Dit Spaanse strand is het beste ter wereld volgens National Geographic 

Dit vind je misschien ook leuk