Transportstaking in Spanje na twee dagen al afgeblazen

door admin
Transportstaking in Spanje na twee dagen al afgeblazen

Het Platform ter Verdediging van Transport heeft besloten de staking voor onbepaalde tijd die het op nationaal niveau heeft opgeroepen en die op maandag begon, af te blazen. De mobilisaties hebben de eerste twee dagen nauwelijks follow-up gehad.

In een verklaring heeft het platform aangegeven duizenden telefoontjes te hebben ontvangen van haar partners over “onevenredige bedreigingen” van de verladers met als doel dat de vervoerders de staking niet zouden steunen. 

De staking die op 7 november werd afgekondigd, wordt door geen enkele vereniging van het Nationaal Comité voor Wegvervoer (CNTC) gesteund. De brancheverenigingen vonden de door de regering ingelaste maatregelen om vervoerders tegemoet te komen in zoverre voldoende dat ze in hun optiek een staking voor onbepaalde tijd niet rechtvaardigden. 

De staking is op maandag begonnen en kreeg van meet af aan vrijwel geen follow up. De vorige staking kostte de sector 600 miljoen euro per dag. Eerder op dinsdag besloot het Nationaal Platform ter Verdediging van het Wegvervoer volgens de krant ABC om zijn medewerkers te raadplegen over de mogelijkheid om de staking voor onbepaalde tijd uit protest tegen overtredingen van de wet die het werken onder de kostprijs verbiedt, af te blazen.

In de eerste anderhalve dag heeft de staking, in tegenstelling tot de mobilistie van maart, geen veranderingen of problemen veroorzaakt in logistieke knooppunten, havens of grensovergangen.

Dit vind je misschien ook leuk