Twaalf gewonden bij treinongeluk in Girona

door admin
Twaalf gewonden bij treinongeluk in Girona

Op maandagmiddag kwam een trein in aanrijding met en omgevallen boom op het spoor in Girona. Twaalf inzittenden raakten gewond. Het gaat om de trein tussen Sils en Caldes de Malavella.

Twaalf mensen zijn maandag met lichte kneuzingen gewond geraakt toen een trein over een boom reed die was gevallen op het spoor tussen Sils en Caldes de Malavella. De trein, die om 14.35 uur Portbou had verlaten en onderweg was naar Barcelona, ​​vervoerde 230 reizigers, die met hulp van brandweerlieden en de Mossos d’Esquadra zijn geëvacueerd en in bussen zijn overgestapt om hun reis voort te zetten.

Volgens Renfe vond het ongeval om vier uur ‘s middags plaats en moest het treinverkeer tussen Sils en Caldes worden opgeschort. Er is alternatief vervoer over de weg geregeld om de mobiliteit van de lijnen R11 en RG1 tussen Maçanet en Girona te vergemakkelijken. Reizigers uit Girona en Figueres gaan zoveel mogelijk via AVE.

De boom heeft de bovenleiding aangetaast en de voorkant van de trein vernield. Direct na de botsing met de boom ontstond rookontwikkeling, zo hebben getuigen van het incident gemeld. De hoogspanningsleiding is ernstig beschadigd, wat reparatiewerkzaamheden zeker zal vertragen.

De gewonden zijn behandeld door ambulanceteams die snel ter plaatse waren. Een van de gewonden moest per helikopter rechtstreeks uit de trein worden geëvacueerd naar het Josep Trueta-ziekenhuis in Girona. Hij kon niet lopen en had een brancard nodig had en kon niet in de 4×4 van de brandweerlieden naar de vergadering worden overgebracht. Een andere gewonde is naar het Santa Caterina-ziekenhuis in Salt gebracht.

Passagiers zijn geïnformeerd door de controleur en het beveiligingspersoneel dat in de trein reisde, verklaarde spoorwegmaatschappij Renfe. Op het moment van het ongeval werden de protocollen geactiveerd om de situatie af te stemmen met de civiele beschermingsdiensten.

Technici van Adif zullen de oorzaken van het ongeval evalueren – een paar weken geleden viel er nog een boom op het spoor in hetzelfde gebied.  

Dit vind je misschien ook leuk