Vakantiehuis van de toekomst arriveert in Málaga

door admin
Vakantiehuis van de toekomst arriveert in Málaga

Bovendien kan zelfs het kleinste detail vanaf de mobiele telefoon worden bestuurd. In het Palacio de Ferias y Congresos was een replica op ware grootte van het vakantieappartement te zien. Het bouwwerk integreert technologie en domoticaproducten zoals een overstromingssensor om een ​​waterlek te detecteren en de badkamer en keuken te beschermen en de toevoer automatisch af te sluiten; monitoring van het energieverbruik of een geluidssensor om het toegestane aantal decibel niet te overschrijden.

De vakantiewoning van de toekomst heeft ook een digitaal slot dat tijdelijke sleutels naar gasten stuurt via een mobiele telefoon. Een aanwezigheidssimulator leert de gewoonten van de afgelopen twee weken en reproduceert deze, zodat het lijkt alsof er mensen in de woning zijn om inbraken of eventuele bezetting door krakers te voorkomen.

Belangrijke sector voor de provincie

Vitur Summit, die dit jaar zijn zesde editie viert, is een professionele bijeenkomst waarin de uitdagingen worden behandeld van een sector, die jaarlijks meer dan 1.2 miljard euro in Andalusië genereert.

De vereniging AVVA, die de sector vertegenwoordigt en de belangrijkste motor achter de beurs is, benadrukt dat de sector een “fundamentele revitaliserende pijler van het toerisme” en van de economie van de regio is en dat in feite 50% van alle accommodatieplaatsen in de regio toeristenappartementen en vakantiehuizen zijn. Samen worden hiermee 15.100 directe, 9.500 indirecte banen gecreëerd en 8.400 zelfstandigen aan het werk gehouden.

Hoe ziet de toeristische woning van de toekomst eruit?

Enkele van de technologische toepassingen van het toeristische huis van de toekomst dat in Malaga is gepresenteerd, zijn:

  • Overstromingssensor: Beschermt de badkamer en keuken van het appartement tegen overstromingen met een nauwkeurige draadloze waterlekdetector, die ook schade voorkomt door de toevoer automatisch af te sluiten om het lek te stoppen.
  • Monitoring van water- en elektriciteitsverbruik: het maakt het mogelijk om het waterverbruik in het appartement te regelen en de onnodige kosten te verminderen door de visualisatie ervan in de APP aan te bieden. 
  • Het verbetert ook de energie-efficiëntie van het huis door het energieverbruik van het appartement per zone te rapporteren en te optimaliseren.
  • Algemene verlichtingssensor: hiermee wordt de intensiteit van de lichten geregeld, ze in- en uitschakelen vanuit de APP, controleren of ze allemaal uitgeschakeld zijn wanneer de vakantieganger weggaat of aanwezigheid simuleren, zodat het lijkt dat er mensen zijn. 
  • Beheer op afstand van airconditioning: regel verwarming, koeling en ventilatie op afstand vanuit de APP, opgedeeld in zones om de optimale temperatuur in elke kamer te verkrijgen.
  • Digitale toegangen: Stuur tijdelijke digitale sleutels naar gasten via mobiele telefoon, open en sluit zonder sleutels en ontvang informatie over alle in- en uitgangen in de APP.
  • Deursensor: detecteert nauwkeurig elke deur die wordt geopend of gesloten en regelt de veiligheid van het toeristenappartement op elk moment en op elke plaats.
  • Rooksensor: Met een ingebouwde sirene waarschuwt deze direct je mobiele telefoon via de APP als er een rookbron wordt gedetecteerd.
  • Geluidssensor: Laat je op elk moment weten of de vastgestelde geluidsniveaus in het appartement worden overschreden, en stuurt dan een melding naar de mobiele telefoon.
  • Draadloze videobewakingscamera voor buiten: deze bevindt zich voor de hoofdingang van het appartement en biedt realtime beelden van alles wat er gebeurt. Deze kunnen vervolgens worden bekeken en opgenomen vanuit de APP. 

Dit vind je misschien ook leuk