Waar komt de toerist in Benidorm vandaan?

door admin
Benidorm

Met de komst van de zomer beleeft de regio Valencia aan de Spaanse oostkust een flinke toename van het toerisme. De mediterrane kust en het aangename klimaat zijn grote trekkers voor zowel lokale als buitenlandse toeristen. Steden zoals Alicante, Valencia en vooral Benidorm staan hoog op de lijst van populaire vakantiebestemmingen.

Benidorm hoort samen met Torremolinos, Marbella, Salou en Magaluf tot de bekendste toeristische badplaatsen van Spanje. De kustplaats is eveneens bekend als de hoofdstad van de vakantiekust Costa Blanca. Desalniettemin toont Benidorm een redelijk evenwichtige verdeling tussen internationale en nationale toeristen, met respectievelijk 60% en 40%. Opmerkelijk is de sterke terugkeer van Portugese toeristen. Die vormen nu de op één na grootste internationale groep, na de Britten.

In de laatste twee weken van juni bereikte de hotelbezetting in Benidorm 88,4%, gestimuleerd door 3-sterrenhotels (bijna 89%) en 4-sterrenhotels (88,4%). Voor de hele maand juni kwam de gemiddelde bezetting uit op 87,5%.

Belangrijkste herkomstlanden

De internationale toeristen blijven de meerderheid vormen, met 56,5% van het totaal. De Britten voeren op dominante wijze de lijst aan met 39,3%, gevolgd door de Portugezen (4,3%), Ieren (2,6%), Belgen (2,3%), Nederlanders (1,9%) en Roemenen (1,1%). Andere herkomstlanden dragen minder dan 1% bij aan het totaal.

Vooruitzichten voor juli

Voor de eerste helft van juli zijn de hotelreserveringen al goed voor meer dan 84%, vergelijkbaar met het tempo van 2023. Dit wijst op een aanhoudend sterke toeristische interesse in Benidorm.

Benidorm

Benidorm, gelegen aan de Costa Blanca, is een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Spanje. De stad wordt ook beschouwd als de wieg van het massatoerisme in Spanje. Onder Nederlanders heeft het lang bekend gestaan als overwinteroord voor gepensioneerden. Alles wat je er ziet is op de nationale en internationale bezoekers gericht. Straten staan vol met appartementengebouwen en hotels. Langs de lange en drukke zandstranden loopt een brede wandelboulevard die wordt bekroond met souvenirwinkels, terrassen, bars, restaurants en andere handel gericht op de bankpassen van de winkelde of zich verpozende toeristen. Door een jarenlang beleid gericht op bouwen in de hoogte staat Benidorm nu ook bekend als Beni-York vanwege de indrukwekkende skyline. Er staan liefst 25 torens hoger dan 100 meter, die dus officieel als wolkenkrabbers gelden. Het hoogste gebouw is InTempo van 198 meter.

Lees ook: Beni-York vs. Marbella BEACH

Dit vind je misschien ook leuk