Welke cosmetica is toegestaan als handbagage?

door admin
Welke cosmetica is toegestaan als handbagage?

Een van de zaken die handig is om vooraf uit te zoeken, is wat je allemaal mee mag nemen in je handbagage. Hoe zit dat bijvoorbeeld met cosmetica?

Vloeibare cosmetica

Alle vloeibare make-up mag je op zich meenemen in je handbagage, maar moet wel aan enkele voorwaarden voldoen. Zo moet alle make-up in een hersluitbare plastic zak van 1 liter passen en mag ieder cosmeticaproduct in een verpakking van maximaal 100 ml zitten.

Denk er dus aan om een reisverpakking van je make-up remover te kopen en neem niet te veel verschillende producten mee. Kies bijvoorbeeld één kleur nagellak en je favoriete parfum en neem enkel dat flesje mee.

Smeerbare make-up

Smeerbare cosmetica valt helaas ook onder de vloeistoffenregeling. Dit betekent dat ook deze producten in het plastic zakje moeten passen. Je dagcrème en foundation, maar ook lippenbalsem of smeerbare oogschaduw neem je dus in kleine verpakkingen mee.

Zonnebrand en aftersun

Ook van zonnebrand en aftersun mag je maar kleine hoeveelheden meenemen in je handbagage. Om voldoende zonnebrandcrème mee te nemen, kun je die dus het beste in je koffer doen of ter plekke kopen.

Spuitbussen

Van spuitbussen zou je misschien denken dat er specifieke regels voor gelden, maar deze mogen ook mee aan boord in het vloeistofzakje. Een deodorant of haarspray mag je dus meenemen, mits de verpakking maximaal 100 ml bevat.

Een groot voordeel hiervan is dat je direct bij aankomst je op kunt frissen: even wat deo opspuiten en je haar weer in model brengen voordat je de Spaanse zon in stapt.

Accessoires

Niet alle make-up accessoires mag je zomaar meenemen in je handbagage. Een haarborstel of cosmetische brush mag natuurlijk wel, maar een grote schaar, vijl of pincet mag niet zomaar mee. Een kleine variant ervan mag dan weer wel, tot maximaal 6 cm lengte.

Vooral als je enkel handbagage bij je hebt, is het dus handig om een klein schaartje in te pakken. Heb je ook ruimbagage, dan kun je deze producten natuurlijk gewoon in je koffer doen en heb je ze op je vakantiebestemming gewoon tot je beschikking.

Zoveel vloeistoffen, zo weinig ruimte?

Als je graag veel cosmetische producten meeneemt op vakantie, kan het weleens krap worden in het plastic zakje. Wees dus kritisch in de keuze voor welke make-up je niet kunt missen op vakantie.

En wil je meer meenemen dan in het plastic zakje past? Dan zul je wat producten in je ingecheckte koffer moeten doen. Dan hoef je in je handbagage alleen de cosmetica te stoppen die je onderweg of direct na aankomst nodig denkt te hebben. Zo ga je een relaxte reis tegemoet!

Dit vind je misschien ook leuk