Tien redenen waarom je aan de Costa del Sol wilt wonen

door admin
Tien redenen waarom je aan de Costa del Sol wilt wonen

Hieronder volgen tien redenen waarom je best zou kunnen overwegen naar de Costa del Sol te verhuizen.

Goed weer

De meest voor de hand liggende reden is wel het schitterende klimaat. Met een strakblauwe lucht en een zon die zelfs op de koudste dag nog verwarmt is genieten van het leven een stuk makkelijker. Je kunt altijd naar buiten, alles ziet er vrolijk uit en je hebt automatisch meer contact met andere mensen.

Fraaie stranden

De provincie Málaga, waar de Costa del Sol deel van uitmaakt, beschikt over een kustlijn van circa 180 kilometer. Ten oosten van Málaga vind je veel romantische baaitjes met hoge kliffen erachter, terwijl meer naar het westen toe er bredere zandstranden zijn. Overal zijn goede voorzieningen, gezellige boulevards en meer dan genoeg uitspanningen voor een hapje en een drankje.

Goed eten

De traditionele Andalusische keuken is erg gevarieerd en gezond met veel verse vis en schaaldieren, groente, fruit en olijfolie. Langs de kust eet je espeto de sardinas (gegrilde sardientjes) of fritura Malagueña (een schaal gefrituurde vis) bij de hier zo typische strandtenten die ‘chiringuitos’ worden genoemd. In het binnenland krijg je het meest traditionele eten voorgeschoteld bij de zogenaamde ‘ventas’. Wegrestaurants waar grootmoeder vaak nog in de keuken staat. Wil je slechts iets om te snaaien, dan is er overal heerlijke tapas.

Veel feest

Andalusiërs houden wel van een feestje. Ze grijpen elke gelegenheid aan om samen te komen, te dansen, eten en drinken. Van de vrolijke optochten met Carnaval, de serieuze processies met Semana Santa, tal van romerias (bedevaarttochten) en oogstfeesten. Vooral die laatste zijn leuk te bezoeken. Elk dorp viert feest rond een ander product. Dit product is op die dag dan gratis verkrijgbaar.

Goede bereikbaarheid

Het vliegveld van Málaga biedt vluchten naar ruim 59 landen op vier continenten. Het is daarmee de vierde grootste luchthaven van Spanje na Madrid, Barcelona en Palma de Mallorca. Ook met de hogesnelheidstreinen AVE zijn tal van bestemmingen in Spanje binnen een paar uur te bereiken. Zo ben je al in 2,5 uur in Madrid. De wegen zijn er goed en diverse bootverbindingen brengen je naar Afrika, zodat je ook de mooie plekjes van Marokko makkelijk kunt verkennen.

Prachtige natuur

Het binnenland van de Costa del Sol beschikt over verschillende beschermde natuurgebieden. Hieronder bossen, berggebieden, wetlands en zelfs een woestijn. De mogelijkheden om er te wandelen en fietsen zijn dan ook eindeloos. De provincie bouwt samen met de gemeenten aan een kustpad dat Nerja met Manilva verbindt en heeft de Gran Senda de Málaga uitgezet. Deze route omvat 640 kilometer in 36 etappes, om je een veelzijdige indruk van je omgeving kunt krijgen.

Culturele diversiteit

In mooie witte dorpjes waar je terugstapt in de tijd en veel overblijfselen ziet van de Moorse overheersing, staan bijzondere kerkjes, kun je lekker eten en meer leren over hoe het leven er vroeger was. In steden zoals Málaga, Córdoba, Granada en Sevilla (allemaal binnen maximaal 2,5 uur vanaf de kust te bereiken, ligt nog veel meer cultureels op je te wachten. Denk aan musea, het Alhambra in Granada of de Mezquita in Córdoba. Overal liggen sporen van Feniciërs, Romeinen, Visigoten en Moren. In diverse grotten, zoals die inNerja, leer je meer over hoe dit gebied al in de prehistorie werd bewoond.

Veel sportieve mogelijkheden

De Costa del Sol wordt dankzij een aanbod van circa vijftig golfbanen Costa del Golf genoemd. Het mooie is dat je deze sport dankzij het goede klimaat praktisch het hele jaar kunt beoefenen. Overal langs de stranden worden diverse watersporten aangeboden en het binnenland biedt natuurlijk een eigen scala aan mogelijkheden: bergbeklimmen, parasailing, mountainbiken, paardrijden en ga zo maar door. Zelfs skiën is mogelijk. Zo drink je ’s ochtends koffie op het strand en sta je na 2 uur rijden ’s middags op de lange latten in de Sierra Nevada.

Kindvriendelijk

Spanjaarden over het algemeen, maar Andalusiërs in het bijzonder zijn dol op kinderen. Dit uit zich hier in het zuiden in veel vermaak gericht op kinderen. Van pretparken zoal Tivoli in Benalmádena, dierenparken zoals Selwo Marina en Sealife in Benalmádena, de bijzondere Bioparc Fuengirola tot waterparken voor zomervertier, treetopparks zoals Amazonia in Elviria of bootje varen waarbij je als beloning dolfijnen ziet: ze bieden allemaal een garantie op een dag vermaak. Vergeet daarbij de enorme hoeveelheid aan goed onderhouden speeltuinen niet. Ideaal is dat de meeste hier beschikken over een barretje, zodat paps en mams wat kunnen drinken terwijl hun kroost rond rent.

Goede woningen

Om ergens goed te kunnen wonen zijn ook huizen nodig. Rijdend langs de kust zie je dat er daarvan in elk geval genoeg zijn in dit deel van Spanje. Of je nu zoekt naar een kleine flat, een ruim penthouse, een villa met eigen tuin en zwembad of een rustiek fincaatje in het binnenland, alles is voorhanden. Zorg alleen wel dat je een goede makelaar in de arm neemt om de zoektocht in dit oeverloze aanbod wat gemakkelijker te maken en in goede banen te leiden ook in bureaucratisch opzicht. Een Nederlandstalige makelaar die toegang heeft tot het complete aanbod aan woningen en nieuwbouwprojecten aan de Costa del Sol is Villa Nova Real Estate. Neem vrijblijvend contact op om te praten over de mogelijkheden.

Dit vind je misschien ook leuk