Zo waren de hagelbuien in Valencia

door admin
hagel valencia

De provincie Valencia werd woensdag rond 13:30 uur getroffen door hevige hagelbuien. Het Spaanse weeragentschap AEMET had eerder een drievoudig geel alarm afgegeven voor regen en onweer in de provincies Valencia, Alicante en Castellón.

De hagel viel vooral in het zuiden van het Valle de Cofrentes-Ayora en in de Canal de Navarrés in het binnenland van de provincie Valencia.

 

Verhoging naar oranje weeralert

In Valencia werd het gele alarm al snel opgehoogd naar oranje vanwege de aanhoudende regen, hagel- en onweersbuien. Op sociale media, zoals de ‘X’ account van ValènciaWeather, zijn video’s verschenen van de hagelstorm bij de bron van Teresa de Cofrentes (Rambla de la Argongeña) op zo’n 65 kilometer ten westen van Xátiva, waar zware hagelstenen neerdaalden.

 

Onweer

Aemet meldde woensdagmiddag dat er veel bliksemactiviteit was in het zuiden van de provincie Valencia, met neerslaghoeveelheden van meer dan 40 liter per vierkante meter in de regio Caroig, in het binnenland ten westen van Alcoy. Daarnaast strekte zich een secundaire storm uit over het centrale deel van de provincie.

Impact op Valencia en omgeving

Het meteorologisch instituut rapporteerde ook een zware regenbui op de luchthaven van Valencia, waarbij de horizontale zichtbaarheid slechts 3 kilometer bedroeg. De actieve onweerslijn die het zuiden van de provincie Valencia trof, bewoog vervolgens naar het zuidoosten om daar ook Alicante te bereiken met hagel en zeer intense neerslag, aldus Aemet.

 

Lees ook: Hevige regenbuien, overstromingen en chaos in Oost-Spanje

Dit vind je misschien ook leuk