Hoogste stijging aantal coronabesmettingen in Spanje sinds juli

door admin
Hoogste stijging aantal coronabesmettingen in Spanje sinds juli

Nu 78% van de bevolking volledig gevaccineerd is, leidt dit echter niet meer tot een exponentiële toename van maatregelen. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen coronaviruspatiënten blijft stabiel, net als het aantal sterfgevallen en de opnames op de intensive care.

Verschillen met juli

Cijfers van het Spaanse ministerie van Volksgezondheid laten zien dat de incidentie sinds vrijdag met vijf punten is gestegen tot 58 gevallen per 100.000 inwoners. Sinds eind juli is de toename niet zo hoog geweest. Toch is de situatie nu anders; toen liep – door de stijging met 23 eenheden -het aantal besmettingen op tot 700. Een dag later, op 27 juli, bereikte de vijfde golf een piek met 701 gevallen. Op dat moment was 55% van de bevolking volledig ingeënt, nu is dat 78%. 

Felicitaties voor Spanje

Volgens het laatste weekoverzicht van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding is Spanje het land met de laagste incidentie op het continent. Het aantal ligt nog steeds op het niveau van juli vorig jaar, na de nationale lockdown. De directeur voor Europa van de Wereldgezondheidsorganisatie, Hans Kluge, heeft het land gefeliciteerd met de wijze waarop het de pandemie heeft aangepakt. Na zijn ontmoeting met de minister van Volksgezondheid, Carolina Darias, verwees hij naar het blijven dragen van het mondkapje en de inentingscampagne. 

Onder controle

Ondanks de geleidelijke stijging van het aantal infecties, mede door de vertragingen van het lange weekend, blijft de druk op de ziekenhuizen zeer gering. Het percentage bedden dat bezet is door coronapatiënten is 1,52%, en dat is, binnen alle autonome gemeenschappen, in overeenstemming met de door de Interterritoriale Raad goedgekeurde niveaus. 

Het aandeel van de door covid-19 ingenomen bedden op de IC bedraagt 4,41%. Bijna alle deelregio’s verkeren in de toestand van nieuwe normaliteit of laag risico, behalve La Rioja. Deze regio loopt een middelgroot risico met 16,98%. 

Laagste aantal sterfgevallen 

Het dagelijkse sterftecijfer als gevolg van corona blijft dalen. In oktober waren het er minder dan twintig; het beste cijfer sinds begin augustus vorig jaar. In oktober stierven 496 mensen aan de ziekte, volgens gegevens van het nationaal epidemiologisch surveillancenetwerk. Dit is  in afwachting van de ontwikkelingen van de laatste dagen, het laagste maandcijfer tot dusver dit jaar,

Dit vind je misschien ook leuk