Trend in nieuwbouwwoningen in Spanje: grote open ruimtes

door admin
Trend in nieuwbouwwoningen in Spanje: grote open ruimtes

Natuurlijk hebben die kleinere ramen en gesloten gordijnen in de hete zomers een nuttige functie als temperatuurregulatie en leeft men het grootste deel van het jaar buiten. Toch lijkt er een kentering te komen in deze woonstijl en begint men ook in Spanje de voordelen van grote, open en lichte ruimtes in te zien.

De zogenaamde ‘cocina americana’ ofwel de open keuken doet in Spaanse nieuwbouwwoningen steeds vaker zijn intrede. Of architecten hiermee nu inspelen op de wensen van het toenemende aantal buitenlandse kopers van woningen of dat ze het doen als gevolg van een gewijzigd inzicht over de kwaliteit van wonen onder Spanjaarden, dat doet er nu even niet toe.  Steeds vaker zien we een open keuken naast de eetkamer, die op zijn beurt weer een open toegang heeft tot de woonkamer.

 

Reserva del Higueron

 

In de luxueuze urbanisatie Reserva del Higueron in Benalmádena aan de Costa del Sol, werd bij het ontwerp van de geschakelde woningen en vrijstaande villa’s enkele jaren geleden al rekening gehouden met de behoefte aan ruimte onder de toekomstige bewoners.

Het grote voordeel van het gebruik van geschakelde leefruimtes is een sterk verbeterde lichtinval, een beter contact met familieleden of huisgenoten tijdens het doen van de verschillende activiteiten en het gevoel van rust dat gecreëerd wordt door het idee van extra ruimte om je heen.

Daarnaast zien steeds meer gezinnen hun keuken als centrale leefruimte, waar tegelijkertijd wordt gekookt, aan de grote eettafel het huiswerk wordt gemaakt, terwijl een ander gezinslid lekker op de bank, die ook niet ver weg is, een krant zit te lezen of tv kijkt.

Bovendien is het voordeel van deze fraaie open keukens in de woningen van Reserva del Higueron dat je je maaltijd kunt koken terwijl je tegelijkertijd geniet van het warme licht boven de Middellandse Zee van de ondergaande zon.

 

Wonen in Reserva del Higueron

 

Reserva del Higueron biedt woningen in alle prijsklassen. Deze zijn te huur of te koop. De appartementen, penthouses, geschakelde woningen, semi-geschakelde woningen en vrijstaande villa’s die hier zijn gebouwd, of nog gebouwd worden, zoals het geval is bij de 3 fases van het project ‘South Beach’, hebben allemaal zeezicht, de beschikking over een gemeenschappelijk of privé-zwembad, prachtige tuinen en aantrekkelijke kortingen op de Nagomi Spa en de Sportclub. Binnen een minuut ‘omhoog rijdend’ zit u op de snelweg A-7 en twee minuten omlaag rijdend, bent u aan het strand van Fuengirola.

Dit vind je misschien ook leuk