Benidorm gaat hoge boetes uitdelen voor onbeschoft gedrag

door admin
Benidorm gaat hoge boetes uitdelen voor onbeschoft gedrag

Boetes kunnen oplopen tot 300.000 euro, zo weten inmiddels vier Britten die nog op een oordeel wachten van de politierechter. Zij werden gearresteerd voordat zij de top bereikten van de Torre Levante, het hoogste gebouw van de populaire vakantiebestemming aan de Spaanse oostkust. Daar wilden ze vanaf springen met een parachute. 

Een andere groep Britten liep halfnaakt over straat en het waren deze en diverse andere incidenten die de gemeente ertoe aanzette een nieuwe verordening aan te nemen waarmee asociaal en onbeschoft gedrag beboet kan worden. ‘We tolereren niet langer toeristen en anderen die zich misdragen’, aldus een woordvoerder van de gemeente in een Spaanse krant. 

De gemeente zet extra politieagenten in om het gedrag van toeristen te controleren en in goede banen te lijden. Men wil het imago beschermen en voorkomen dat de plaats eenzelfde soort slechte naam krijgt als Magaluf op Mallorca, dat al jaren wordt geteisterd door voornamelijk Britse jongeren die er komen feesten en zich dan vervolgens onder invloed van veel drank en drugs flink misdragen met alle gevolgen voor de openbare orde van dien. 

In april maakte de gemeente Marbella, een bekend vakantieoord aan de Costa del Sol, nog bekend op te gaan treden tegen toeristen die ‘halfnaakt’ over straat lopen. Deze ‘descamisados’ kunnen vanaf nu ook rekenen op hoge geldboetes als ze worden betrapt met ontbloot bovenlijf of in bikini terwijl ze door de stad lopen. Dit ’torsonudismo’ wordt slechts op het strand en op de boulevard getolereerd.

Dit vind je misschien ook leuk