Vier uur in de rij op Mallorca voor toegang tot mooie baai

door admin
Vier uur in de rij op Mallorca voor toegang tot mooie baai

Zaterdag was het zelfs zo druk dat mensen bij het bekende Caló d’es Moro in de gemeente Santanyí tot vier uur in de rij stonden om eerst hun auto te kunnen parkeren en vervolgens nog eens om toegang tot het strand te krijgen. De door kliffen omringde baai is een bekende toeristische attractie met turkoois water en prachtig zand, maar de gemeente durft het niet meer te promoten. “We beperken ons alleen tot het opnemen van de baai in de catalogus van stranden die we bewerken”, zegt de burgemeester in Diario de Mallorca. 

Tegen deze drukte is de gemeente niet opgewassen. Het enige voordeel van de pandemie is dat er toezicht gehouden kan worden op het aantal mensen dat een strand betreedt. Daarom zijn er twee bewakers ingehuurd om te controleren dat er niet meer dan 80 personen in de baai zijn. De belangstelling is echter zo groot dat talloze mensen het ervoor over hebben om uren in de rij te staan en te wachten tot er weer mensen de baai verlaten. 

Het beveiligingspersoneel kan de strandtoegang alleen te voet controleren, maar er zijn ook veel mensen die de baai met boten bezoeken. Dit heeft tot gevolg dat er op momenten veel meer dan 80 toeristen het strand bevolken. 

Volgens Diario de Mallorca is het grootste probleem van de drukte in Caló d’es Moro dat er geen strandwachten zijn om de veiligheid in het water te garanderen. Het is ook niet de enige baai op het eiland die onder de drukte te lijden heeft. Ook bij Es Trenc of Cala Varques staan massa’s auto’s geparkeerd op de omliggende wegen waar ze volgens de autoriteiten een risico vormen voor de verkeersveiligheid. 

Klachten op Twitter

Op Twitter deden mensen hun beklag. Zo zegt @jp_real: Heb je de rij gezien om bij Es Calò d’es Moro te komen? Dat is dringen geblazen. Het is niet duurzaam, lege stuwmeren, overal auto’s… We barsten uit  onze voegen.

@ninaimantada: Toeristen die VIER UUR in de rij staan ​​om naar Caló d’es Moro op Mallorca te gaan. Gewoon om de foto te maken. Ok, het is er heel mooi, maar … weet je dat het eiland is OMRINGD door baaien? Madre mia de domheid van de mensen #calodesmoro #Mallorca #turistastontos

@BattecsClassics tweet: Het einde van de wereld is hier! De grootste bedreiging voor de wereld is de mensheid zelf. Plautus zei het in de derde eeuw voor Christus: “Homo homini lupus est” (“De mens is een wolf voor de mens”).

Bij een foto van de eindeloze rij in de duinen zegt @xavierpastor_IB: Bevestigd, dr. Einstein: Menselijke domheid kent geen limiet. Nee, niet in jou. dr. Darwin, kom alsjeblieft snel in actie.

Dit vind je misschien ook leuk