Camperbestuurders op Mallorca: "Ze behandelen ons als criminelen"

door admin
Camperbestuurders op Mallorca: "Ze behandelen ons als criminelen"

Ongeveer 300 campergangers gaven met hun actie aan zichzelf te zien als kwaliteitstoerisme. “Ze behandelen ons als criminelen. We zouden niets consumeren en veel afval achterlaten. Maar zij zijn de onverantwoordelijken, de heersers die uit onwetendheid of passiviteit niets doen om onze situatie te verbeteren”, legt José Antonio de los Ríos uit aan Diario de Mallorca. Hij is een van de demonstranten en reist al 17 jaar met zijn camper. 

Lees ook: Wat moet je weten voordat je met je camper door Spanje reist?

Tijdens het protest, dat zo’n 40 minuten duurde, waren allerlei spandoeken te zien die uit de ramen van de campers werden gehangen. Hierop werd opgeroepen tot “camperplaatsen ja, gevangenissen nee”, “voor de rechten van campers” en “regelgeving ja, verboden nee, kwaliteitstoerisme”.

Mallorca zou meeste beperkingen hebben voor campertoerisme

Volgens de demonstranten is Mallorca het punt in Spanje met de meeste beperkingen voor campertoerisme. “Van Pollença tot Son Serra de Marina zijn we niet welkom. Een groot aantal geplaatste borden wijzen ons daar voortdurend op en dat terwijl we onze voertuigen overal legaal kunnen parkeren”, klaagt campereigenaar Javier Fuster. Dit zou volgens de demonstranten de situatie voor hen op het eiland “onhoudbaar” en “onrechtvaardig” maken.

Wat de specifieke maatregelen betreft, eisen de camperaars meer plaatsen om te overnachten, met een verblijfslimiet van 72 uur. Ze vragen ook om meer watervul- en ledigingspunten, aangezien er, zoals ze uitleggen, maar één op het eiland is, met name in Palma.

“We doen ook aan toerisme, in een weekend kunnen we rond de 200 euro achterlaten, en niet alleen in een winkel. Maar we liepen tegen het grote probleem aan, de hoteliers, die alles bepalen. Elke keer zijn we met meer en zijn we sterker. Eerst waren we met zes of zeven en nu zijn we met 300. We zullen vechten voor onze rechten, voor campers, een manier van leven”, aldus Carlos Neves.

Dit vind je misschien ook leuk