Racisme tegen Valencia-speler Diakhaby zorgt voor ophef in Spanje

door admin
Racisme tegen Valencia-speler Diakhaby zorgt voor ophef in Spanje

Er ontstond afgelopen zondag ophef tijdens de voetbalwedstrijd tussen Cádiz en Valencia. Tijdens de uitwedstrijd tegen Cádiz zou de Franse Mouctar Diakhaby van Valencia racistisch zijn bejegend. Diakhaby kreeg in de 32e minuut van de wedstrijd onenigheid met Cádiz-speler Juan Cala waarna Cala zich racistisch zou hebben uitgelaten naar Diakhaby.

Spelers Valencia stappen van veld na racisme

De ruzie tussen beide spelers vorderde zo, dat de scheidsrechter besloot het spel stil te leggen. Toen de andere spelers van Valencia doorkregen wat er was gebeurd, besloten ze gezamenlijk veld te verlaten. Na een kwartier kwamen de spelers echter weer het veld op en na een korte warming-up werd het spel hervat.

Diakhaby verscheen echter niet meer terug op het veld. Hij weigerde nog verder te spelen na wat er was gebeurd en hij werd vervangen door de Spaanse voetballer Hugo Guillamón Sanmartín. De aanvaller van Cádiz, Cala, speelde echter wel weer gewoon mee.

Volgens de Spaanse nieuwssite El Periódico kreeg Diakhaby de woorden ‘negro de mierda’ naar zijn hoofd geslingerd. Na de wedstrijd werd Cala gevraagd naar wat hij precies had gezegd en hij geeft aan niemand te hebben beledigd noch deze woorden in zijn mond te hebben genomen.

Spaanse voetbalclub veroordeelt alle vormen van racisme

Valencia liet via Twitter weten racisme in alle vormen te veroordelen. Toch besloot het team na het staken van de wedstrijd, na overleg met Diakhaby en alle andere spelers van Valencia, de partij weer te hervatten om de eer van de club te verdedigen. Meerdere spelers van Valencia steunden Diakhaby na de wedstrijd via berichten op sociale media waarbij ze schreven altijd achter hem zullen staan en racisme nooit goed te keuren.

De wedstrijd tussen Cádiz en Valencia eindigde uiteindelijk in een 2-1-overwinning voor de thuisclub.

Dit vind je misschien ook leuk