De Balearen zijn een must-visit voor 2024 volgens The Wall Street Journal

door admin
The Wall Street Journal

Spanje mag zich verheugen in een groeiende belangstelling van Amerikanen en Canadezen. Dat luchtvaartmaatschappijen directe vluchten aanbieden tussen steden als New York en Málaga of van Vancouver naar Barcelona, draagt daar aan bij.

Maar na het succes van de United-route tussen New York en Mallorca in recente zomers, heeft een prestigieus Amerikaans economisch dagblad de Balearen als must-visit bestemming voor 2024 aanbevolen. Maar daar blijft het niet bij; The Wall Street Journal heeft ook specifieke hotels uitgelicht waar reizigers het beste kunnen verblijven.

In een uitgebreid artikel benadrukt The Wall Street Journal een opvallende verschuiving in het toerisme op de Balearen: van nachten vol uitspattingen naar een focus op welzijn en natuur. Deze transformatie maakt de eilandengroep een aantrekkelijke bestemming voor een breder publiek, zoekend naar een meer verfijnde vakantie-ervaring.

Aanbevolen verblijven op Mallorca

Op Mallorca, het grootste eiland van de Balearen, tipt de krant twee bijzondere hotels. Hotel Zel de Palmanova in Calvià, een samenwerking tussen tennislegende Rafa Nadal en hotelketen Meliá, biedt een unieke verblijfservaring. Daarnaast wordt Son Bunyola, het luxueuze hotel van de Britse miljardair Richard Branson gelegen in de prachtige Serra de Tramontana, aanbevolen. Met slechts 26 kamers en drie onafhankelijke villa’s biedt dit hotel een exclusieve ontsnapping.

Ontspannen op Menorca

Voor een ultieme relaxvakantie op Menorca raadt The Wall Street Journal verblijf in Son Vell aan, gelegen nabij Ciutadella. Dit statige huis biedt ontspannende activiteiten zoals yogasessies en openluchtbioscoop. Een andere aanrader is Vestige, onderdeel van de keten van dokter Víctor Madera, oprichter van Quirónsalud. Daar kunnen gasten genieten van serene rust.

Lees ook: Menorca, het miljonairseiland

Luxe op Ibiza

Voor degenen die Ibiza, de “Witte Eiland”, willen verkennen, wordt een verblijf in een ander statig huis aanbevolen, ditmaal in het hart van de stad. Het vijfsterrenhotel Mirador de Salt Vila, onderdeel van de Relais & Châteaux-keten, biedt luxe en elegantie op een toplocatie.

Lees ook: Waarom Ibiza dit jaar een ideale bestemming is voor sportliefhebbers

Deze aanbevelingen van The Wall Street Journal onderstrepen de veelzijdigheid en rijkdom van de Balearen als reisbestemming. Van Mallorca’s majestueuze bergen tot Menorca’s rustgevende retraites en Ibiza’s stedelijke luxe, de Balearen bieden voor elk wat wils. Deze goedkeuring door een van ‘s werelds meest vooraanstaande kranten markeert de Balearen als een topbestemming voor 2024. Een waar paradijs, ideaal voor reizigers op zoek naar zowel ontspanning als verfijning.

Dit vind je misschien ook leuk