Spaanse interieurs: Wat geeft de ‘finishing touch’ aan jouw huis

door admin
Spaanse interieurs: Wat geeft de 'finishing touch' aan jouw huis

Spanje is beroemd om zijn mooie stranden, heerlijke eten en een rijke cultuur. Een andere reden waarom Spanje zo geliefd is bij reizigers en emigranten is de prachtige en unieke interieurstijl die het land te bieden heeft.

Het is een unieke mix van traditionele Spaanse architectuur en moderne designelementen. Hieronder staan enkele details die je kunt toevoegen aan je interieur om die Spaanse sfeer te creëren.

Posters

Posters zijn een eenvoudige en betaalbare manier om een Spaanse sfeer aan je interieur toe te voegen. Spanje heeft een rijke geschiedenis en cultuur die zich goed lenen voor prachtige posters en prints. Posters van iconische Spaanse plaatsen, zoals het Alhambra-paleis in Granada, of van Spaanse kunstenaars zoals Pablo Picasso of Salvador Dalí, geven een unieke uitstraling aan je huis. Je kunt ook kiezen voor kleurrijke posters met Spaanse woorden en uitdrukkingen om een ​​meer speelse sfeer te creëren.

Tegels

Of het nu gaat om vloertegels of wandtegels, ze zijn een onmisbaar element in elke Spaanse woning. Tegels zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en patronen, die kunnen worden gebruikt om een unieke sfeer te creëren. Het Moorse patroon is één van de meest opvallende patronen in de Spaanse interieurstijl. Dit patroon bestaat uit geometrische vormen die samenkomen tot een fascinerend en intrigerend ontwerp. Bovendien zijn tegels duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, wat ze tot een uitstekende keuze maakt voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een stijlvolle en praktische oplossing voor hun interieur.

Houten meubels

Houten meubels zijn ook een belangrijk kenmerk van Spaanse interieurs. Hout is een warm en natuurlijk materiaal dat goed past bij de traditionele architectuur van Spanje. Meubels van donker hout, zoals mahonie en eikenhout, worden vaak gebruikt om een klassieke sfeer te creëren. Ook wordt er gebruik gemaakt van ruwe en onbewerkte houtsoorten, zoals drijfhout en teakhout, voor een meer rustieke en bohemien uitstraling. 

Textiel

Spaanse interieurs worden gekenmerkt door het gebruik van textiel, dat een belangrijke rol speelt bij het creëren van de gewenste sfeer. Kleurrijke en vrolijke kussens en dekens zijn veelgebruikte items, net als stoffen met patronen die doen denken aan de Moorse invloeden in Spanje. Bovendien is de Spaanse mantilla, een kanten sjaal die tijdens religieuze ceremonies wordt gedragen, een populaire stof om prachtige gordijnen of kussens van te maken. Met de juiste keuze in textiel kun je jouw Spaanse interieur net dat beetje extra geven.

Keramiek

Keramiek is een andere populaire keuze voor Spaanse interieurs. Spaanse keramiek is beroemd om zijn heldere kleuren en unieke ontwerpen. Vaak worden keramische tegels gebruikt om de keuken, badkamer of andere ruimtes te decoreren. Ook worden er vaak vazen, borden en ander keramisch servies gebruikt om een ​​unieke sfeer aan de ruimte toe te voegen. De handgemaakte ontwerpen en felle kleuren van Spaanse keramiek maken het een echte eyecatcher in je interieur.

Planten

Een Spaanse sfeer creëren in het interieur is gemakkelijk met behulp van planten. Er zijn talloze plantensoorten, van cactussen tot palmbomen, die hiervoor geschikt zijn. Grote, groene planten in terracotta potten zijn een veelvoorkomend kenmerk van Spaanse interieurs en voegen een natuurlijk element toe aan de ruimte. Rozemarijn en tijm zijn voorbeelden van kruiden die vaak gebruikt worden vanwege hun geur en smaak.

Verlichting

Verlichting is een essentieel onderdeel van elke interieurinrichting, vooral in Spaanse interieurs. Spanjaarden komen er steeds meer achter dat het creëren van een warme en gezellige sfeer door middel van zacht licht prettiger is dan het felle witte licht van tl-buizen dat er tot voor kort gemeengoed was. Koperen en bronzen armaturen zijn populair in Spaanse interieurs vanwege hun warme en luxe uitstraling, en het gebruik van gedempt licht of kaarsen draagt bij aan de ambiance van de ruimte.

Dit vind je misschien ook leuk