5 tips om een goedkope vakantie naar Spanje te boeken

door admin
5 tips om een goedkope vakantie naar Spanje te boeken

In vergelijking met andere vakantielanden kom je met een stedentrip of strandvakantie in Spanje vaak goedkoper uit. Boek je een last minute naar Spanje, dan vertrek je naar een land dat alles in huis heeft om jou van een complete en geslaagde vakantie te voorzien. Zowel strandfanaten als cultuur- en geschiedenisliefhebbers hebben hier geen klagen.

1. Malaga

Malaga ligt aan de befaamde Costa del Sol en is gezegend met maar liefst driehonderd dagen zon per jaar. De stad biedt je de perfecte combinatie van strand, cultuur en lekker eten en drinken. Zo verenig je het beste van alle werelden in één vakantie, zonder daar teveel voor te betalen. Malaga is een mooie stad met Romeinse en Moorse overblijfselen. Het voormalig Moorse fort Alcazaba, aan de voet van de heuvel Gibralfaro, is een prachtig staaltje architectuur. Dit fort is het best bewaarde van Spanje. Naast dit alles is Malaga met honderden restaurants ook een stad bij uitstek voor foodies.

2. Sevilla

Boek je een last minute stedentrip naar Sevilla, dan reis je af naar een prachtige stad met typische pastelkleurige huizen en sinaasappelbomen. Naast het modernere centrum van de stad is ook de voormalige joodse wijk, Santa Cruz, een echte must-see. In de smalle steegjes proef je de levendige sfeer van het echte Spanje. In Santa Cruz tref je ook één van de belangrijkste bezienswaardigheden van heel het land. Real Alcazar behoort tot de oudste koninklijke paleizen van Europa en is nog steeds in gebruik. Wanneer de koninklijke familie de stad bezoekt, verblijft zij in dit paleis.

Ook tijdens een stedentrip in Sevilla kun je naar het strand

Wanneer je een goedkope stedentrip naar Sevilla in de zomermaanden boekt, kunnen de temperaturen behoorlijk oplopen. Dagen waarop de thermometer de veertig graden aantikt, zijn geen uitzondering. Gelukkig kun je vanuit Sevilla ook een dagje naar het strand. Het charmante Cádiz wordt ook wel ‘de stad die altijd glimlacht’ genoemd. Van massatoerisme is er totaal geen sprake. Zonnebaden doe je aan het strand van Cádiz tussen de lokale bewoners. 

3. Barcelona

Barcelona is de hoofdstad van de provincie Catalonië én de stad van Gaudí. De wereldberoemde architect heeft zijn stempel duidelijk op de stad achtergelaten. Zo bezoek je in Barcelona onder andere de Sagrada Familia, de basiliek waarvan de bouw in 1822 werd begonnen, maar nog steeds niet is voltooid. Ook Parc Güell is van de hand van Gaudí. Behalve dat je uitgebreid aan sightseeing kunt doen, flaneer je in Barcelona natuurlijk ook over de beroemde Ramblas én ga je naar het strand. La Barceloneta Beach maakt van de stad zo mogelijk een nóg completere bestemming.

4. De Canarische eilanden

De Canarische eilanden is een archipel in de Atlantische Oceaan waar bijna het hele jaar door de zon schijnt. Zelfs in de winter ligt de temperatuur rond de twintig graden, wat de eilanden meteen een populaire overwinterbestemming maakt. Wanneer je buiten het hoogseizoen naar deze bestemming vertrekt, kun je dus nog rekenen op heerlijke temperaturen en behoorlijk gereduceerde prijzen. Elk van de zeven eilanden heeft een geheel eigen karakter. Wat de van oorsprong vulkanische eilanden allemaal gemeen hebben, zijn het tropische klimaat, een indrukwekkende vegetatie en vele soorten fruit zoals ananas, vijgen en papaja’s.

5. Alicante

Tot slot is Alicante aan de Costa Blanca een uitstekende bestemming. De ‘witte kust’ ligt in het zuidoosten van Spanje en telt tal van zandstranden. Alicante is één van de belangrijkste plekken van de regio. Ook met een klein budget kun je deze havenstad bezoeken. Alicante staat bekend om zijn mooie boulevard, de Explanada de España, en de vele levendige terrasjes. De stad ligt in de nabijheid van bijzondere berglandschappen, waardoor je ook mooie uitjes in de omgeving kunt maken.

Dit vind je misschien ook leuk