Nederlanders boeken massaal vakantie naar Zuid-Europese landen

door admin
Nederlanders boeken massaal vakantie naar Zuid-Europese landen

Het aantal boekingen voor vakanties naar Zuid-Europese landen is de afgelopen maanden fors toegenomen. Onder meer campings in Spanje zijn in trek, evenals accommodaties in het zuiden van Frankrijk. Het is niet voor niets, dat er juist naar deze plekken veel vakanties worden geboekt. De garantie op mooi weer in de zomermaanden is de voornaamste reden om naar de Zuid-Europese landen af te reizen. 

Zuid-Frankrijk heeft de toerist veel te bieden

Onder meer de Provence, gelegen in het zuiden van Frankrijk is in trek bij toeristen uit verschillende landen. Niet alleen Nederlanders trekken richting de zuidelijk gelegen regio, ook Italianen en Duitsers komen er graag. Het fijne aan de Provence is, dat de regio voor ieder gezinslid wat te bieden heeft. Je vindt er de zee, tal van grote steden en voldoende natuur om je er een langere tijd te kunnen vermaken. Bekende steden in deze Franse regio zijn onder meer Marseille en Nice. Met name de boulevards van deze steden trekken veel toeristen in de zomer. Ook het eiland Corsica, net onder de Provence, doet het goed bij de Nederlandse toerist. 

Naar de Spaanse kust voor mooi weer

Nog iets verder naar het zuiden vind je de Spaanse kust. Met name de Costa Brava is populair. Niet iedereen houdt van de drukte op de stranden aldaar. Gelukkig biedt Spanje landinwaarts voldoende alternatieven. Trek bijvoorbeeld naar het Spaanse deel van de Pyreneeën, waar het fraai wandelen is. Een bezoek aan de Spaanse Pyreneeën valt goed te combineren met een aantal dagen Barcelona. De stad is meer dan het bezoeken waard, wanneer je er niet eerder bent geweest. Ook mooi is het zuidelijk deel van Spanje, waarbij je onder meer Granada zou moeten bezoeken. Enig nadeel is dat je even onderweg bent, voordat je in Granada arriveert.

Citytrip in het voorjaar populair

Niet iedereen wacht tot de zomer met een vakantie naar de zon. Er zijn veel mensen die voor de meivakantie al een citytrip geboekt hebben. Onder meer Valencia, Madrid, Barcelona, Nice en Rome zijn hierbij populair. In het voorjaar is het weer in die steden al goed genoeg om met een shirt en eventueel een vest buiten te lopen. Een fijn vooruitzicht na de afgelopen maanden, waarin het nat en guur was. Ook de afgelopen zomer in Nederland viel tegen. Het aantal zomerse dagen, een dag waarop de temperatuur boven de 25 graden Celsius uitkomt, lag veel lager dan tijdens de eerdere zomers.

Overigens valt op dat ook het aantal boekingen naar verre bestemmingen relatief hoog ligt.

Dit vind je misschien ook leuk