Spanje heft geen btw op coronavaccins en coronatests

door admin
Spanje heft geen btw op coronavaccins en coronatests

‘Spanje is een van de drijvende krachten achter deze maatregel geweest en is er ook een voorstander van. Daarom zullen de wijzigingen die de regering gaat doorvoeren ertoe leiden dat opm zowel de vaccins als de tests geen IVA zal worden geheven’, aldus Montero op de persconferentie na afloop van de Ministerraad.

De regeringen van de Europese Unie keurden de richtlijn maandag goed. Het gaat om een tijdelijke maatregel die tot 31 december 2022 van kracht zal zijn. Vooralsnog bevestigde de minister dat sowieso PCR-tests worden vrijgesteld van btw, maar dat voor verdere toepassing de normen van de EU hierover gevolgd zullen worden. 

Coronavaccin gratis voor Spanjaarden

De minister herinnerde er eveneens aan dat de coronavaccins gratis zullen zijn voor alle burgers en worden toegediend door het nationale gezondheidssysteem SNS. Iedereen krijgt vanzelf een oproep om zich te laten vaccineren. Hierbij zal de eerder bepaalde volgorde op basis van prioriteit worden aangehouden.

Dalende besmettingscijfers in Spanje

Ondanks het voorzichtig optimisme dat in Spanje heerst over de dalende besmettingscijfers wees Montero nogmaals op het belang van het volgen van de coronamaatregelen om besmettingen te voorkomen. ‘Het is van belang dat we allemaal alert blijven […] en dat we met zijn allen onze kleine bijdrage blijven leveren om het virus onder controle te houden tot we definitief beschikking hebben over de vaccins’.

Dit vind je misschien ook leuk