Toerist op Mallorca omgekomen na val van balkon

door admin
Toerist op Mallorca omgekomen na val van balkon

De man was op slag dood. Toegesnelde hulpdiensten konden niets meer voor hem doen. Het gaat om het vierde geval van ‘balconing’ in één week tijd op het eiland. Deze Brit is echter het eerste dodelijke slachtoffer. De laatste was een 35-jarige toerist die nu zwaargewond in het ziekenhuis ligt nadat hij donderdag om 11:25 uur vanaf een tweede verdieping viel bij een poging naar een ander balkon te klimmen. Dit gebeurde in een hotel in Arenal de Palma.

Afgelopen vrijdag viel een Zweedse toerist van twintig jaar van een gebouw in de zone Magaluf in een gat tussen de muren van het gebouw en de rotswand ernaast. Hij ligt met zware verwondingen aan zijn hoofd in kritieke toestand in het ziekenhuis. Op dinsdag viel een jonge man, van wie geen gegevens bekend zijn, in dezelfde zone in Magaluf zeven meter naar beneden. Hij is de gelukkigste van de vier, want brak alleen een been.

Of het in deze gevallen echt gaat om ‘balconing’ is nog niet vastgesteld. Vorig jaar kwamen er op Mallorca acht toeristen om die van het ene balkon naar het andere wilden klimmen of vanaf een balkon het zwembad induiken. Autoriteiten op het eiland zitten elk jaar voor het zomerseizoen weer met hun handen in het haar. Het gaat altijd om jonge toeristen die na overvloedig drank- en drugsmisbruik elkaar opjutten om dit soort ‘uitdagingen’ aan te gaan. 

De vrijdag omgekomen Brit werd op straat aangetroffen door een passant. Zijn vrienden lagen boven te slapen en wisten niets van het gebeurde, zo hebben bronnen bij de Guardia Civil gemeld in de Spaanse krant El Confidencial. 

Dit vind je misschien ook leuk