Eerder dan verwacht weer door Spanje reizen

door admin
Eerder dan verwacht weer door Spanje reizen

Desondanks heeft minister Ábalos van Transport, Mobiliteit en Stedelijke Agenda de mogelijkheid geopend dat inwoners van Spanje vanaf 8 juni naar andere provincies of regio’s kunnen reizen, mits die zich in fase 3 bevinden. Na deze aankondiging heeft het minister van Volksgezondheid deze mogelijkheid volgens de krant El País bevestigd. Bovendien heeft minister Ábalos toegegeven dat het opleggen van mobiliteitsbeperkingen aan de bevolking niet meer mogelijk is na afloop van de Staat van Alarm. De huidige Staat van Alarm duurt tot 7 juni aanstaande. Deze week hoopt premier Sánchez goedkeuring van het parlement te krijgen voor de zesde verlenging van de Alarmstatus tot 21 juni. 

Premier Sánchez beloofde de regiopresidenten afgelopen zondag tijdens de wekelijkse videocall over de coronacrisis meer zeggenschap vanaf het moment dat hun regio’s naar fase 3 gaan. Alles hangt dus af of de Staat van Alarm deze week wordt verlengd met goedkeuring van het parlement. Het lijkt erop dat het Sánchez opnieuw gaat lukken meer stemmen voor dan tegen een verlenging te krijgen. 

De eilanden La Gomera, El Hierro, La Graciosa (Canarische Eilanden) en Formentera (Balearen) zijn de eerste gebieden in Spanje die sinds maandag in fase 3 zitten. Diezelfde dag bevond 70 procent van het Spaanse territorium zich in fase 2 van het de-escalatieplan. 

Dit vind je misschien ook leuk