Code oranje voor Zuid-Spanje wegens hitte

door admin
Code oranje voor Zuid-Spanje wegens hitte

Sinds vrijdag gelden voor Andalusië al weercodes voor hoge temperaturen. In Sevilla en Almería werd het 38 graden. In Huelva, Cádiz en Málaga wijst het kwik iets lagere waarden aan dan in de rest van de Zuid-Spaanse regio. Code geel geldt voor gebieden waar de temperaturen nog ‘matig’ worden genoend met waarden tussen 36 en 38 graden. Code oranje betekent belangrijk risico met temperaturen tussen 39 en 41 graden en bij hogere temperaturen dan dat geldt code rood, extreem risico. 

Het is in heel Spanje warm. Geen waarschuwingen gelden voor Galicië, de kustzones aan de noordkust, de kustgebieden langs de Spaanse oostkust behalve de kust van Girona en het zuidelijke deel van Alicante, Almería stad en de zuidelijke kuststreken. 

Bij dit soort hoge temperaturen is het belangrijk te letten op symptomen van een zonnesteek: Veel zweten, een te warme huid hebben, bleek zien, hoofdpijn hebben, duizelig voelen, misselijk zijn, spierkramp hebben, last van hartkloppingen hebben. Blijf op de warmste uren uit de zon en drink veel water. 

Dit vind je misschien ook leuk