Paasfeest koninklijke familie zonder hertogen van Palma

door admin
Paasfeest koninklijke familie zonder hertogen van Palma

De laatste keer dat de hertog van Palma met zijn schoonfamilie Pasen vierde was in 2005. Vorig jaar was koning Juan Carlos zelf afwezig. Hij bleef in Madrid om het bezoek van de sjeik van Qatar voor te bereiden.

Dit jaar kwam hij later aan op het Balearische eiland omdat hij eerst nog twee dagen een bezoek had gebracht aan Kuweit. Ook prinses Cristina vierde dit jaar geen Semana Santa met haar ouders, broer Félipe en zus Elena.

Paasmis

Prinses Elena was alleen. Haar kinderen verbleven deze Paasweek bij haar ex-echtgenoot Jaime de Marichalar. De wel aanwezige leden van de familie woonden op zondag de Paasmis bij in de kathedraal van La Palma. Vooraf genoten zij een lunch in het Marivent Paleis op het eiland.

Corruptiezaak

De laatste keer dat Urdangarín in La Palma verbleef  was op 25 maart, toen hij voor rechter José Castro als verdachte verklaringen moest afleggen in de zaak Palma Arena.

De koninklijke schoonzoon wordt in deze grote corruptiezaak verdacht van fraude, valsheid in geschrifte, malversatie en het verduisteren van gemeenschapsgeld.

Wegsluizen geld

Hij zou als bestuurder, samen met ex-vennoot Diego Torres van de Stichting Nóos, geld van de Balearische regionale overheid bestemd voor de organisatie van sportevenementen, hebben weggesluisd naar enkele commerciële bedrijven onder hun beheer.

Vorige week nog meldde Torres van mening te zijn dat infanta Cristina ten onrechte buiten de rechtszaak wordt gehouden. Zijn eigen vrouw is ook verdachte in de zaak.

Urdangarín

Urdangarín wordt al sinds kerstmis vorig jaar weggehouden van de officiële agenda van de koninklijke familie. Eind april volgen nieuwe verklaringen in het onderzoek.

In maart legde de hertog van Palma alle verantwoordelijkheid voor de hem ten laste gelegde feiten bij Diego Torres.

Soberheid

Eveneens opvallend is de soberheid die de koninklijke familie de laatste weken tentoonspreid. Zo dineerde koning Juan Carlos na terugkeer van zijn bezoek aan Kuweit in een eenvoudig restaurant in de populaire wijk van Palma in plaats van in het anders zo gangbare Puerto Portals.

De koningin werd gezien in een grote bioscoop op het eiland, nadat ze enkele aankopen had gedaan in een winkeltje met traditionele artikelen. Het beroemde jacht, Fortuna, van de familie is al maanden niet meer uitgevaren.

Bron: EuropaPress, El País papieren editie

Dit vind je misschien ook leuk