Lloret wil einde aan ordinair probleemtoerisme

door admin
Lloret wil einde aan ordinair probleemtoerisme

Op dit moment staat de vakantieplaats aan de Costa Brava vooral bekend om de massa’s jongeren uit heel Europa die er voor weinig geld een paar weken hun zomervakantie doorbrengen. Voor hen is de plaats met name aantrekkelijk vanwege het grote aanbod aan bars en discotheken.

Straatprostitutie

Vrijdag keurde de gemeente de maatregelen goed, waarmee ze de meest voorkomende zaken te lijf wil gaan. Zo wordt straatprostitutie en het nuttigen van alcohol op straat verboden.

Toeristen mogen uitsluitend nog op het strand en langs de paseo in strandoutfit lopen en er worden beperkende regels opgesteld voor het promoten van bars en discotheken op straat.

Balconing

Hoteliers die onvoldoende maatregelen nemen om het fenomeen ‘balconing’ af te remmen, kunnen op boetes tussen 750 en 1.500 euro rekenen. Bij balconing springen jongeren van balkon naar balkon of van hun balkon direct in het zwembad.

In de afgelopen jaren vonden hierbij al drie personen de dood en raakten tientallen jongeren gewond.

Afgelopen zaterdagnacht kwam er nog een 26-jarige Schot om het leven tijdens een vechtpartij tussen dronken jongeren in het uitgaanscentrum van de stad. De maatregelen gaan over 15 dagen van kracht.

Bron: La Vanguardia, La Razon

Dit vind je misschien ook leuk