En het duurste restaurant ter wereld komt op… Ibiza

door admin
En het duurste restaurant ter wereld komt op... Ibiza

Het beste restaurant op dit moment volgens het prestigieuze Britse magazine Restaurant is Celler de Can Roca van de broers met dezelfde naam in Girona. Voor een menu betaal je hier 165 euro. Dat is een fooi vergeleken met wat je moet gaan betalen in het binnenkort toegankelijke Sublimotion in het Hard Rock Hotel Ibiza.

De opening staat gepland voor 1 juni aanstaande en vanaf die datum kun je hier het exquise resultaat proeven van de kookkunsten van de Spaanse chef Paco Roncero. Hij kon al twee Michelinsterren en drie zonnen van Repsol (een Spaanse equivalent van de Michelinsterren) op zijn naam schrijven. Voor een menu in Sublimotion zul je 1.500 euro moeten neertellen.

Om het geheel uiterst exclusief te houden, zullen per avond slechts 12 gasten kunnen aanschuiven in de exclusieve eetgelegenheid die te vinden is in het onlangs geopende Hard Rock Hotel Ibiza aan het d’en Bossa strand. Het ‘gastro-sensory-spektakel’ komt inclusief lichtshow, geluid en ludieke borden. Roncero combineert naar eigen zeggen ‘gastronomie met technologische innovatie om een complete emotionele ervaring te creëeren’.

Tien duurste restaurants ter wereld

De culinaire website The Daily Meal zocht in 2013 de tien duurste restaurants ter wereld uit met op nummer één het Japanse restaurant Kitcho. Het duurste menu werd er verkocht voor 450 euro per persoon. Minder dan eenderde dan wat je nodig zult hebben in Sublimotion. In deze lijst staat onder meer ook het Parijse Le Meurice, het onderwaterrestaurant Ithaa op de Malediven en het driesterrenrestaurant Masa in het Time Warner Center in New York.

Dit vind je misschien ook leuk