Veel low cost-passagiers via vliegveld El Prat naar Barcelona

door admin
Veel low cost-passagiers via vliegveld El Prat naar Barcelona

De grote meerderheid van die passagiers, 81,3 procent kwam uit andere landen van de Europese Unie. De cijfers werden gepubliceerd door het toeristische onderzoekscentrum dat onder het Spaanse ministerie van Industrie, Energie en Toerisme valt.

Traditionele vliegmaatschappijen vervoerden 31 miljoen reizigers tot november naar Barcelona. Dat is 2,2 procent meer dan in dezelfde periode in 2013. Hiermee besloegen de low cost maatschappijen bijna 50 procent van het totale luchtverkeer.

Ryanair, Easyjet en Vueling

De maatschappijen Ryanair, Easyjet en Vueling domineren de markt voor low cost tickets naar Barcelona. Samen nemen ze 67 procent van het totaal aantal low cost passagiers voor hun rekening en 33 procent van het totale aantal internationale toeristen dat met een low cost airline naar Barcelona vliegt.

Ryanair bleef op hetzelfde niveau als vorig jaar maar zowel het Spaanse Vueling als het Britse Easyjet zagen hun cijfers iets toenemen.

Groot-Brittannië en Duitsland

De meeste low cost toeristen tot november kwamen uit Groot-Brittannië en Duitsland  met respectievelijk 38 en 11 procent van alle passagiers die deze route vlogen. De Britse markt groeide in dit opzicht met 7 procent en de Duitse zelfs met bijna 23 procent.

Italië is het derde land waar de meeste low cost passagiers vandaan kwamen (12,5 procent), gevolgd door Frankrijk met 7,9 procent van het totaal en een stijging van 10 procent ten opzichte van vorig jaar. Daarna volgt Nederland met een toename van 7 procent en totaal 1,85 miljoen passagiers (6,4 procent van het totaal). België zond ruim 1 miljoen reizigers. Dit was een stijging van 22,5 procent ten opzichte van de eerste tien maanden in 2013.

Vliegveld El Prat het meest gebruikt

Van de low cost bestemmingen in Spanje staat El Prat in Barcelona op nummer 1 met 7 miljoen passagiers. Een toename van 18,3 procent. Daarna volgt het vliegveld van Málaga met een toename van 10 procent tot een total van 3,6 miljoen passagiers. Op drie volgt Palma de Mallorca met 3,2 miljoen passagiers (+6,7 procent).

Dan komt Alicante met 3,1 miljoen passagiers (+5,6 procent) en Adolfo Suarez Madrid-Barajas met een verbetering van 17,3 procent en een totaal van 2,7 miljoen passagiers. Alle luchthavens behalve die van Girona konden een groei noteren. Het aantal passagiers daalde hier met 21,1 procent tot 956.484.

Goed jaar voor Tenerife Sur

De sterkste groei was voor het vliegveld Tenerife Sur met 22,6 procent, gevolgd door Lanzarote mete en verbetering van 18,9 proent.  

Regio’s

Van alle regio’s staan Catalonië, de Balearische Eilanden en Andalusië bovenaan de ranking van de aanvoer van passagiers per low cost vliegmaatschappij gedurende de eerste tien maanden van het jaar. Catalonië nam 28,5 procent voor zijn rekening, de Balearen 16 procent en Andalusië 9,7 procent. 

Dit vind je misschien ook leuk