Gepensioneerd Brits echtpaar doodgeschoten in Alicante

door admin
Gepensioneerd Brits echtpaar doodgeschoten in Alicante

Vrienden waarschuwden de politie. Ze hadden een lunchafspraak met het stel en het was meerdere keren niet gelukt contact met ze op te nemen. Agenten van de lokale politie en de Guardia Civil forceerden de deur van de woning en troffen het echtpaar dood aan op de bank in de woonkamer. Beide hadden een schotwond in het hoofd.

Zelfmoord uitgesloten

Eerst werd uitgegaan van huiselijk geweld of zelfmoord, maar deze mogelijke oorzaak kon na onderzoek al snel uitgesloten worden. Nu is men op zoek naar een derde persoon. Volgens een bekende van de slachtoffers beiden 77 jaar, ging het echtpaar elke zondag lunchen met de Engelse vrienden die zondag de politie waarschuwden.

Vreemde gewaarwording

Volgens Joan Miquel Garcés Font, burgemeester van de plaats met slechts 2.800 inwoners is het een vreemde gewaarwording dat zoiets gewelddadigs kan gebeuren in Jalón, ‘waar iedereen elkaar zo’n beetje kent’. Het echtpaar woonde al bijna twintig jaar in Spanje en heeft twee kinderen. Een zoon woont in Palma de Mallorca en de ander in Londen. Zij zijn volgens de krant Las Provincias al op de hoogte gebracht. 

Dit vind je misschien ook leuk