Wraak? Naranja Mecánica tegen La Roja

door admin
Wraak? Naranja Mecánica tegen La Roja

Ruim 51.000 voetbalfans kunnen zien of Spanje nu weer wraak kan nemen op Nederland na het brute verlies dat ‘la furia roja’ tijdens het Wereldkampioenschap van vorige zomer in Brazilië te verduren kreeg. De eerste poulewedstrijd eindigde voor Spanje in een nationaal trauma. De wereldkampioen verloor met maar liefst 5-1. Twee jaar eerder verloor Nederland nog met een moeilijke wedstrijd de finale van het WK in het Zuid-Afrikaanse Johannesburg.

‘Gewoon een interland’

Nu gaat het om een oefenwedstrijd. Volgens Klaas-Jan Huntelaar ‘gewoon een interland, hij telt, daarom willen we die winnen en deze periode goed afsluiten’. Toch vinden analisten dat Spanje nog steeds een topploeg heeft. 

Verjongd

Vicente Del Bosque, die de Spanjaarden al leidt sinds 2008, heeft het nationale elftal flink verjongd. Twaalf nieuwe spelers krijgen van de bondscoach een kans tegen Nederland. Het gaat onder meer om Juan Bernat (Bayern München), José Callejon (Napoli), Dani Carvajal (Real Madrid), Munir El Haddadi (FC Barcelona), Raúl Garcia (Atlético Madrid) en Álvaro Morata (Juventus).

Hiddink moet ook presteren

Bondscoach Guus Hiddink zal eveneens wat spanning voelen volgens verschillende sportmedia. Tot nu toe zijn de prestaties van Oranje niet zo goed en hij zal het tij moeten zien te keren, wil hij de ploeg blijven leiden tot en met het EK in 2016.

Vertraging

De ploeg van coach El Bosque kwam met één uur vertraging aan in Nederland. Het vliegtuig kon vanwege harde windstoten niet opstijgen vanaf de luchthaven in Madrid. Voor de spelers was de overgang qua weer enigszins cru met een zomerse temperatuur van 27 graden in Madrid tot de 7 graden met koude wind in Amsterdam.

Dit vind je misschien ook leuk