Docent in Barcelona gedood door dertienjarige leerling

door admin
Docent in Barcelona gedood door dertienjarige leerling

De dertienjarige leerling kwam te laat op school en droeg camouflagekleding. Hij droeg een zelfgemaakte kruisboog en een dolk bij zich. Enkele Spaanse media melden dat hij ook een fles met brandbare vloeistof bij zich zou hebben gehad. Toen zijn lerares Spaans de deur van het klaslokaal voor hem opendeed schoot hij onmiddellijk op haar. Ze raakte lichtgewond aan haar gezicht en is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen. Drie andere leerlingen, waaronder de dochter van de lerares, raakten eveneens gewond. Wel zou hij tegen de leerlingen hebben gezegd: ‘rustig, jullie interesseren me niet’.

Neergestoken

Een docent uit een ander klaslokaal die te hulp schoot, werd door de leerling neergestoken met de dolk. Uiteindelijk zou een gymleraar de jongen hebben overmeesterd en overgeleverd aan de politie. De neergestoken leerkracht overleed vrij snel aan zijn verwondingen.

Niet toerekeningsvatbaar

De verdachte wordt in een ziekenhuis onderzocht. Hij zou psychisch in de war zijn. Hij kon niet worden gearresteerd omdat volgens de Spaanse wet kinderen tot 14 jaar niet toerekeningsvatbaar zijn. Van 14 tot 18 geldt een zeer beperkte toerekeningsvatbaarheid.

Zwarte lijst

Over het motief van de jongen tast de politie nog in het duister. Wel zou hij eerder tegen een klasgenoot hebben verteld dat hij een zwarte lijst had met leraren en leraressen die hij niet mocht en die hij om wilde brengen.

De overleden docent viel in voor een andere leerkracht en was pas enkele weken op de school aan het werk. De school is tot woensdag gesloten. Voor de leerlingen en het personeel van de school is slachtofferhulp geregeld.

Dit vind je misschien ook leuk