Vanaf je huiskamer over ’s werelds gevaarlijkste wandelpad

door admin
Vanaf je huiskamer over 's werelds gevaarlijkste wandelpad

Google Streetview heeft het pad toegevoegd aan de lijst met Spaanse monumenten, waar ook het Moorse kasteel het Alhambra in Granada en Gaudi’s kathedraal La Sagrada Familia te bewonderen zijn.

Gevaarlijk

El Caminito del Rey werd internationaal bekend dankzij de status ‘meest gevaarlijke pad ter wereld’ en werd onlangs volledig opgeknapt, zodat iedereen van 8 jaar en ouder in alle veiligheid de 7,7 kilometer lange tocht onder meer door een kloof van 100 meter diep kan maken. Daarvoor was het gedurende 14 jaar gesloten. Het werd te gevaarlijk bevonden omdat vijf mensen om het leven kwamen, nadat ze het wel hadden gewaagd de tocht van Ardales naar El Chorro te lopen.

Volgeboekt

De toegangskaarten zijn nog steeds gratis, maar al ruim een maand is het onmogelijk tot en met september nog een kaartje online te reserveren omdat het is volgeboekt. Tickets voor de maanden na september zijn nog niet in de verkoop.

Streetview

Wil je desondanks toch een goede indruk krijgen van het spectaculaire pad, dan kun je dat nu online doen via deze link. Het project werd door Google Earth voltooid met ’the trekker’, een rugzak met een camerasysteem die gedragen werd door Jesús Calleja, de avonturier uit het nieuwe programma ‘Volando Voy‘ dat sinds afgelopen zondag is te zien op Canal Cuatro. Het productietream kreeg hulp van een lokale gids uit het naburige plaatsje Valle de Abdalajís en bezocht eveneens het Wolvenpark in Antequera.

Dit vind je misschien ook leuk