Brand in Spaanse hogesnelheidstrein bij Marseille

door admin
Brand in Spaanse hogesnelheidstrein bij Marseille

Dit werd bevestigd door een woordvoerder van de Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe. Naar verluidt zou de oorzaak van het ongeluk een brand zijn in de staartmotor van de hogesneldheidstrein van het model S100. Door de brand en de rookontwikkeling in met name de laatste twee wagons brak paniek en chaos uit onder de passagiers.

Snijwonden

Diverse media maken melding van 7 of 8 personen die zijn behandeld voor lichte verwondingen. Die zouden voornamelijk bestaan uit snijwonden nadat ze met handen of voeten hebben geprobeerd het glas van deuren en ramen te breken om uit de trein te ontsnappen omdat de deuren niet meer openden. Twee van hen werden in het ziekenhuis behandeld en kregen hechtingen.

Per bus

Volgens een woordvoerder van RENFE zaten er 250 passagiers in de trein. Deze werden geëvacueerd en per bus naar Montpellier gebracht en daar op treinen gezet naar hun bestemmingen Barcelona, Zaragoza en Madrid. Alle passagiers zijn inmiddels op hun verschillende bestemmingen aangekomen.

Onderzoek  naar oorzaak

Door de brand werd het treinverkeer in beide richtingen op het bewuste traject urenlang verstoord. Renfe en de bouwer van de S100-treinen Alstom starten een onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Dit vind je misschien ook leuk