Vijf doden bij explosie vuurwerkfabriek Spanje

door admin
Vijf doden bij explosie vuurwerkfabriek Spanje

De gewonden zijn overgebracht naar verschillende ziekenhuizen in de omgeving. Men tast nog in het duister over de oorzaak van de ramp. De ontploffing vond plaats om 14.15 uur op maandag in de buurt Garrapinillos in de gemeente Zaragoza. Politie en brandweer waren snel ter plaatse en bronnen bij de alarmdienst 112 waarschuwen mensen niet in de buurt van de rampplek te komen. De fabriek ligt op een afgelegen plek omringd door landbouwvelden. Er is geen schade aan omringende wijken.

Rookwolk

De brandweer heeft twee personen kunnen redden en is nog steeds bezig met bluswerkzaamheden. De rook van de explosie is tot in de verre omtrek te zien. Men sluit niet uit dat er nog meer slachtoffers gevonden zullen worden. Er is een technisch team ter plaatse dat zoveel mogelijk explosieven probeert te desactiveren.

Vermisten

Vanuit de hulpdiensten werd in eerste instantie over vier vermiste personen gesproken. Dat aantal werd later door bronnen bij de Aragonese overheid verlaagd tot twee.

Pirotécnica Zaragozana

Het vuurwerkbedrijf Pirotécnica Zaragozana heeft 43 werknemers en is een van de belangrijkste bedrijven in deze sector in Spanje. Het bedrijfsterrein omvat meer dan 12 hectare met diverse loodsen waar vuurwerk wordt geproduceerd. Dit wordt geëxporteerd naar Engeland, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, België, Nederland, Zwitserland en ook naar Canada. Het bedrijf bestaat al sinds 1860.

In 1984 maakte het bedrijf ook een explosie mee. Hier raakten zeven loodsen vernietigd waar vuurwerk opgeslagen lag.

Dit vind je misschien ook leuk