Bijna 200 Afrikaanse vluchtelingen gered van zee bij Zuid-Spanje

door admin
Bijna 200 Afrikaanse vluchtelingen gered van zee bij Zuid-Spanje

Zeven geïmproviseerde schepen vervoerden in totaal 188 mensen uit de sub-Saharisch Afrika, waaronder ook vrouwen en twee kinderen. De boten werden onderschept voor de kust van de Spaanse provincie Almería tussen Cabo de Gata en Carboneras.

De twee andere vaartuigen vervoerden 85 Afrikanen uit landen ten zuiden van de Sahara. Deze boten werden onderschept voor de kust van Marokko vlakbij het eiland Alboran. Vier mensen werden ter observatie overgebracht naar een ziekenhuis. Hieronder twee zwangere vrouwen.

Bijna 3.000 vluchtelingen dit jaar

Volgens de internationale vluchtelingenorganisatie hebben tussen januari en september dit jaar al 2.819 migranten de zee tussen Noord-Afrika en Spanje overgestoken. In heel 2014 ging het  om 3.500 vluchtelingen. Dit was een toename van 55 procent ten opzichte van 2013. Deze cijfers verbleken ten opzichte van de honderdduizenden vluchtelingen die al aan de Griekse en Italiaanse kusten arriveerden.

Humanitaire crisis

De meeste migranten met bestemming Spanje vertrekken vanuit Marokko of proberen de grenzen om de Spaanse enclaves in Marokko, Ceuta en Melilla, te bedwingen.  Volgens de meest recente verdeling van de Europese Commissie in antwoord op de humanitaire crisis aan de grenzen van Europa zal Spanje nog 14.931 vluchtelingen moeten opvangen van de in totaal 120.000. Dit is het derde hoogste aantal na Duitsland (31.443) en Frankrijk (24.031).

Dit vind je misschien ook leuk