Celstraf in Verenigde Arabische Emiraten voor dragen shirt Barça in

door admin
Celstraf in Verenigde Arabische Emiraten voor dragen shirt Barça in

Volgens de Catalaanse krant El Periódico de Catalunya staat er een gevangenisstraf van 15 jaar of een enorm hoge geldboete op het dragen van het voetbalshirt waarop de naam van de hoofsponsor Qatar Airways staat. Sky Italia spreekt over geldboetes van maximaal 135 duizend euro. Zelfs als je op een foto staat met het voetbalshirt aan en deze verspreid via sociale media, kom je in de problemen.

Deze maatregel is ontstaan na de stijging van de diplomate spanning tussen Qatar en de omliggende golfstaten. Saudi-Arabië, Bahrein, Jemen, Egypte en de VAE hebben alle diplomatieke banden met Qatar verbroken.

Qatar

Sinds juli 2013 is Qatar hoofdsponsor van FC Barcelona. Qatar Foundation begon in 2011 met de sponsoring op het voetbalshirt van FC Barcelona. Twee jaar later ondertekende de club een overeenkomst met Qatar Airways. Het was voor het eerst in de lange voetbalhistorie van FC Barcelona dat er een sponsornaam op het shirt kwam te staan. Barça supporters waren altijd trots op het feit dat ze een club van hun eigen supporters waren en geen sponsornaam op hun shirts droegen. De voetbalclub is opgericht in 1889. De ondertekening van het sponsorcontract blijkt nu grote gevolgen te hebben.

Daar komt nog bij dat de VAE eigenaar is van FLY Emirates, een directe concurrent van Qatar Airways, en sponsor van vele andere voetbalteams waaronder Real Madrid, PSG, Arsenal, AC Milan en Hamburg SV.

Dit vind je misschien ook leuk