Staking bij metro in Barcelona op maandag

door admin
Staking bij metro in Barcelona op maandag

Ze vinden dat het bedrijf daar niet goed op reageert. Metro’s blijven rijden, maar in plaats van elke 6 minuten zal dat elke 45 minuten zijn. De staking heeft vooral gevolgen gehad tussen 7 en 9 uur en zal dat ook hebben tussen 16 en 18 uur.

Inmiddels heeft het Agentschap voor de Volksgezondheid in Barcelona (ASPB) zich ook in het asbestconflict gemengd. Een commissie van deskundigen zal ‘van buitenaf’ controleren of er nog steeds risico’s bestaan voor werknemers, zoals ook al wordt gedaan door Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), maar ook zal gekeken worden naar in hoeverre gebruikers van de metro gevaar lopen. 

De asbestcrisis bij de metro in Barcelona groeit met nieuwe ontdekkingen van de substantie die gedaan worden in zaken als panelen, daken en verf. Ook komen er steeds nieuwe werknemers bij die vermoedelijk schade ondervinden of hebben ondervonden als gevolg van blootstelling aan asbest. Werknemers eisen daarom ook meer transparantie van TMB over de onderzoeken en de afhandeling van ziektegevallen. 

Dit vind je misschien ook leuk