Steeds meer Spaanse regio’s op slot wegens coronavirus

door admin
Steeds meer Spaanse regio's op slot wegens coronavirus

Nu de Wereldgezondheidsorganisatie Europa ziet als epiccentrum van de corona-epidemie, nemen steeds meer landen maatregelen. Nadat de Spaanse regering op vrijdag de noodtoestand afkondigde om via die weg verdere maatregelen te kunnen nemen om het virus af te remmen. In Spanje heeft het al ruim 100 levens geëist.

Dat de regio’s op slot gaan betekent dat in principe mensen niet meer binnengelaten worden of eruit kunnen. De Catalaanse president liet weten dat de luchthavens, havens en treinstations te sluiten. Hij vroeg de Catalanen om solidariteit en om thuis te blijven om de strijd tegen het virus succesvol te laten zijn.

Murcia

Iets eerder op vrijdag kondigde de regio Murcia aan om alle kustgemeenten te sluiten voor bezoekers. Dit werd besloten in reactie op de massale toestroom van Madrilenen die de periode van ‘isolatie’ liever in hun tweede woning aan de Middellandse Zee doorbrengen dan in en om Madrid. Fernando López Miras, president van de regio, gaf aan op die manier ‘zijn mensen’ te willen beschermen. Ook gaan alle commerciële ondernemingen dicht behalve apotheken en supermarkten. Wie naar de regio komt moet volgens hem wel beseffen dat ze in hun huizen moeten blijven en geen bezienswaardigheden kunnen bezoeken.

Andalusië

De regering van Andalusië is nog aan het bestuderen om bepaalde kustgemeenten te sluiten. Daarnaast overweegt men eveneens om alle commerciële ondernemingen en bedrijven gericht op vrije tijd te sluiten.

Dit vind je misschien ook leuk