Drie districten in Andalusië voldoen niet aan eisen voor overgang naar fase 1

door admin
Drie districten in Andalusië voldoen niet aan eisen voor overgang naar fase 1

Dit heeft regiopresident Juanma Moreno woensdag laten weten in het Andalusische parlement. Andalusië is nu ingedeeld in 33 gezondheidsdistricten en in 30 hiervan wordt aan alle eisen voldaan rond de ontwikkeling van het virus en de capaciteit van de plaatselijke gezondheidszorg om over te gaan naar fase 1. Het landelijke ministerie van Volksgezondheid zal de eindbeslissing hieromtrent nemen. 

President Moreno gaf niet aan om welke drie gezondheidsdistricten het precies gaat, maar wel dat hij ook wil dat die drie districten naar fase 1 gaan maar met beperkingen. Volgens de krant SUR gaat het in Málaga om de stad en de gebieden eromheen te weten Rincón de la Victoria, Moclinejo, Macharaviaya, Totalán en Almogía. Hoewel wel uit gegevens van het regionale ministerie van Gezondheid blijkt dat alleen Málaga, Rincón en Almogía nieuwe besmettingen hebben geregistreerd de afgelopen 14 dagen. Dat waren er respectievelijk 374, 18 en 4. De andere districten in Málaga, die de rest van de gemeentes in de provincie beslaan, hebben geen problemen om naar fase 1 te gaan. Het aantal nieuwe besmettingen in dit gebied is als volgt: La Vega (59), Axarquía (13), Valle del Guadalhorce (50), Costa del Sol (197) en Serranía (12).

De overgang naar fase 1 betekent dat mensen hun familie weer kunnen ontmoeten met samenkomsten van maximaal 10 personen in huis of op straat, de opening van terrassen met een maximale bezetting van 50 procent, opening van hotels zonder hun gemeenschappelijke ruimtes en de opening van winkels op afspraak en met een capaciteit van maximaal 30 procent.

Dinsdag zei Jesús Aguirre, de regionale minister van Gezondheid nog dat in Andalusië 25 van de 33 gezondheidsdistricten aan de voorwaarden voldoen om over te gaan naar fase 1. Hieronder vallen ook de volledige de provincies Huelva en Almería. Aguirre ging net als Moreno niet in op de vraag welke districten dan nog niet aan alle eisen van het landelijk ministerie van Volksgezondheid voldoen. 

De krant Granada Hoy schrijft dat de zuidelijke zone in de provincie Granada (de kust en de streek La Alpujarra) en het noordoosten (Guadix, Baza en Huéscar) over kunnen gaan naar fase 1. De stad Granada en het stedelijke gebied eromheen moeten nog aan diverse voorwaarden voldoen voordat die stap ook gemaakt kan worden.

Dit vind je misschien ook leuk